Στα πλαίσια της πολυδιάστατης ποιμαντικής δράσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νίκαιας κ. Αλεξίου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία σήμερα, Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 για την Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Γοργοεπηκόου στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Αιγάλεω, μόλις λίγες μέρες από την συμπλήρωση 15 ετών από τα ιερά εγκαίνια του Ιερού Ναού.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Γεώργιο Αβραμίδη, τους συνεφημερίους του π. Χαράλαμπο, π. Νεκτάριο και τον ιεροδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως και κήρυξε τον Θείο Λόγο προς ωφέλεια του λογικού ποιμνίου της τοπικής Εκκλησίας.

Στην ομιλία του τόνισε, πως η σημερινή ευαγγελική περικοπή παρουσιάζει την αγάπη σαν κανόνα της κοινωνικής ζωής των χριστιανών.

Ο άνθρωπος πλάστηκε να αγαπάει και όχι να μισεί, όπως αγάπη είναι ο Θεός, έτσι και ο άνθρωπος, σαν παιδί του, πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά του.

Για το λόγο αυτό, έρχεται στη ζωή μας ο Ιησούς Χριστός, όπου βοηθάει τον άνθρωπο να ξαναβρεί τον εαυτό του, να διώξει δηλαδή το μίσος, την αντιπάθεια, τον φθόνο και την αδικία και να αποπνέει καλωσύνη.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην 15η επέτειο εγκαινίων του Ιερού Ναού και μίλησε για την σημασία του εγκαινιασμού.

“Είναι λιμάνι η Εκκλησία, είναι το ιατρείο των παθών, είναι η καταφυγή των ασθενών, είναι ακόμη δαιμόνων φυγαδευτήριον”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αλέξιος και στην συνέχεια συμπλήρωσε: “Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να μπορεί κανείς να δείξει στα παιδιά του έργα ιερά και διαχρονικά, τα οποία δεν είναι για μια γενιά αλλά για πολλές γενιές, για πολλούς αιώνες”.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Νικαίας υπογράμμισε: “Να προσευχόμαστε και να σκεφτόμαστε τον συνάνθρωπό μας, και ιδιαίτερα τον δοκιμαζόμενο λαό στην κεντρική Ελλάδα. Δύσκολες ημέρες περνάει η πατρίδα μας και όμως υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα βοηθάνε και στέκονται στον συνάνθρωπο”.

Να σημειωθεί πως στο ίδιο πλαίσιο κινούνται και όλες οι φιλανθρωπικές δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως σε καθημερινή βάση και στους 7 Δήμους της μητροπολιτικής περιφερείας (Νίκαια, Κορυδαλλό, Κερατσίνι, Πέραμα, Χαιδάρι, Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα) με εμπνευστή και καθοδηγητή το σεπτό Ποιμενάρχη της τοπικής Εκκλησίας.

Τέλος συν Θεώ ανακοινώνεται εκ του Ιερού Ναού πως με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου κατά την Ιερά Πανήγυρη στις 25 Νοεμβρίου 2023 θα υποδεχθεί η ενορία Ιερό λείψανο της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας προς προσκύνηση και αγιασμό του ποιμνίου της τοπικής Εκκλησίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.