Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024 η μνήμη του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στο παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων στο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής "Αγία Βαρβάρα".

Να αναφερθεί πως στο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Όσιος Νικηφόρος, όπου μετά από προτροπή του Αγίου Ανθίμου τον φρόντιζε ο τότε μοναχός και επίσης ασθενής Σωφρόνιος Σαριδάκης (Όσιος Ευμένιος ο Νέος), στον οποίο ο Άγιος Άνθιμος συνέστησε να προσέξει «τον θησαυρό που του στέλνει η Παναγία», διότι έχει πολλά να ωφεληθεί από αυτόν.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Εφημέριο του Παρεκκλησίου π. Ιωάννη Πλευριτάκη και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Οσίου Νικηφόρου και τα χαρίσματά του.

Να αναφερθεί ο Ιερός Ναός ήταν κατάμεστος από πλήθος πιστών, οι οποίοι καθ’ όλη την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας συνέρρεαν για να προσκυνήσουν την Εικόνα, το Ιερό Λείψανο και το κελάκι του Οσίου Νικηφόρου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, ευχήθηκε στο πυκνό εκκλησίασμα να μιμηθούν την υπομονή και την πίστη του Οσίου Νικηφορου, και τόνισε πως σε αυτό τον χώρο του Νοσοκομείου έζησε ο Όσιος Νικηφόρος μαζί με τον Όσιο Ευμένιο.

Τέλος να σημειωθεί πως το Σάββατο 6 Ιανουαρίου, ανήμερα των Θεοφανείων ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει και θα τελέσει την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ι.Ν. Εσταυρωμένου Αιγάλεω. Στην συνέχεια θα πραγματοποιήσει την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Κολυμβητήριο Αιγάλεω, στον Λιμένα Περάματος και στο Κολυμβητήριο Νικαίας «ΠΛΑΤΩΝ».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.