Με την Ευλογία του Μητροπολίτου Νιγηρίας κ. Αλεξάνδρου και εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν στην Αφρικανική ήπειρο, η Μητρόπολη Νιγηρίας εόρτασε πανηγυρικά την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 την εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στον Ιερό Ναό Ταξιάρχου Μιχαήλ, τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στην πόλη Uli της Πολιτείας Anambra στην Νιγηρία, ιερουργούντος του Πανοσολογιότατου Αρχιμ π. Κορνήλιος Osuji.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο π. Κορνήλιος οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι με την εορτή του Ευαγγελισμού δημιουργείτε το θεμέλιο της Σωτηρία του ανθρώπου και του κόσμου. «…Και αυτή η Σωτηρία έγινε πραγματικότητα μέσω της ταπείνωση της Παναγίας μας “Ιδού η δούλη Κυρίου, γένοιτό μοι κατά το ρήμα σου”…»

Τέλος, προ της απολύσεως, τελέστηκε δέηση με την συμμετοχή όλων των πιστών για την ταχεία ανάρρωση του Μητροπολίτη Νιγηρίας, ο οποίος εδώ και αρκετό διάστημα δοκιμάζεται όντας ασθενής.

Η Ιερά Μητρόπολη Νιγηρίας ιδρύθη διά Πατριαρχικού και Συνοδικού Τόμου το έτος 1997 κατ’ αρχήν ως Ιερά Επισκοπή Νιγηρίας. Τον Οκτώβριο του έτους 2004 ανυψώθη σε Μητρόπολη. Στην πνευματική της δικαιοδοσία περιλαμβάνει τα κράτη Νιγηρία, Νίγηρα, Μπενίν και Τόγκο.

Έδρα: Λάγκος της Νιγηρίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.