Μία ημέρα μετά τη σφαγή σε χριστιανική εκκλησία στη Νιγηρία, οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν τη Δευτέρα (06.06.2022) ότι έχασαν τη ζωή τους 21 πιστοί και πως οι ένοπλοι έδρασαν στη διάρκεια της λειτουργίας.

Στη Νιγηρία, 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε εναντίον εκκλησίας, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό.

Μία ημέρα μετά τη σφαγή σε χριστιανική εκκλησία στη Νιγηρία, οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν τη Δευτέρα (06.06.2022) ότι έχασαν τη ζωή τους 21 πιστοί και πως οι ένοπλοι έδρασαν στη διάρκεια της λειτουργίας.

«Δυναμίτης εξερράγη στην εκκλησία (…) οι δράστες δεν μπήκαν στο εσωτερικό, πυροβόλησαν (εναντίον των πιστών) από τα παράθυρα», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Ολαντούντε, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της πολιτείας Όντο.

Την ευθύνη για την επίθεση αυτή, την οποία ο Νιγηριανός Πρόεδρος, Μουχαμάντου Μπουχάρι χαρακτήρισε «αποτρόπαιο φόνο πιστών», δεν έχει αναλάβει καμία οργάνωση.

Σημειώθηκε στη διάρκεια της κυριακάτικης (05.06.2022) λειτουργίας στην καθολική εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου στην πόλη Όουο της πολιτείας Όντο, όπου συνήθως δεν σημειώνονται επιθέσεις από τζιχαντιστές και ένοπλες ομάδες που δραστηριοποιούνται σε άλλες περιοχές της Νιγηρίας.

Προσοχή: Το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες: 

Νιγηρία: Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν κινητοποιηθεί και αναζητούν τους δράστες, η ταυτότητα των οποίων δεν είναι γνωστή.

Η επίθεση σημειώθηκε μία ημέρα πριν την έναρξη των προκριματικών εκλογών του κυβερνώντος κόμματος APC για την εκλογή του υποψηφίου του για τις προεδρικές εκλογές του 2023. Ο Μπουχάρι, πρώην στρατηγός, ολοκληρώνει τη δεύτερη θητεία του τον Φεβρουάριο του 2023.

Η ασφάλεια παραμένει μεγάλη πρόκληση στην πιο πολυπληθή χώρα της Αφρικής και τη μεγαλύτερη οικονομία της ηπείρου.

Οι επιθέσεις εναντίον θρησκευτικών χώρων είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα στη Νιγηρία, όπου οι εντάσεις συχνά οξύνονται μεταξύ των κοινοτήτων σε μια χώρα στο νότιο τμήμα της οποίας ζουν κυρίως χριστιανοί και στο βόρειο κυρίως μουσουλμάνοι.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.