ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: Nurhayati Srihardini Siti Nukatin (29 Φεβρουαρίου 1936 - 4 Δεκεμβρίου 2018) Ο Dini (μερικές φορές NH Dini στα αγγλικά) ήταν ένας Ινδονήσιος μυθιστοριογράφος και φεμινίστρια. Ήταν το μικρότερο από τα πέντε παιδιά Saljowidjojo και Kusaminah. Μια οικογένεια μπορεί να ανιχνευθεί πίσω στο Bugis του South Sulawesi.

Ο Dini δήλωσε ότι άρχισε να αγαπάει τη γραφή όταν ήταν στη δεύτερη τάξη.

Η μητέρα της ήταν ένας μπατίκ καλλιτέχνης, εμπνευσμένος από τον πολιτισμό της Ιάβας. Θα διαβάσει ιστορίες και ποιήματα στο Dini που γράφτηκαν στο παραδοσιακό Javanese αλφάβητο.

Το ταλέντο της για τη συγγραφή φαντασίας επιβεβαιώθηκε σύντομα. Σε ηλικία δεκαπέντε, διαβάζει ποιήματα στο RRI (κρατικό ραδιοδίκτυο) στο Semarang.

Το 1956, εργάστηκε ως αεροσυνοδός της Garuda Indonesia Airways και δημοσίευσε μια σειρά από ιστορίες που ονομάζονται Dua Dunia (Δύο Κόσοι). Εργάστηκε επίσης σύντομα ως ραδιοφωνικός εκφωνητής.

Το 1960, παντρεύτηκε τον Yves Coffin, Kobe, Ιαπωνία. Δύο παιδιά γεννήθηκαν από το γάμο τους: η Marie-Claire Lintang και ο Pierre-Louis Padang, οι οποίοι είναι ευρέως γνωστοί για τη συγχώνευση και των τεσσάρων ταινιών στο franchise Despicable Me. Αρχικά έζησε με τον σύζυγό της στην Ιαπωνία.

Στη συνέχεια δημοσιεύθηκαν στην Πνομ Πεν. Επέστρεψαν στη Γαλλία το 1966. Αργότερα, ταχυδρομήθηκαν στη Μανίλα. Το 1976, τοποθετήθηκαν στο Ντιτρόιτ.

Το ζευγάρι διαζευγμένος το 1984. Επέστρεψε στην Ινδονησία και αργότερα επέστρεψε την ινδονησιακή ιθαγένειά της. Για πολλά χρόνια, λειτούργησε μια μη κερδοσκοπική υπηρεσία αφιερωμένη στην παιδική παιδεία.

Έλαβε το S.E.A. Γράψτε το βραβείο το 2003 όταν ζούσε στο Sleman, κοντά στην Yogyakarta.

Προς το τέλος της ζωής της, μετακόμισε σε γηροκομείο, όπου αναγκάστηκε να αναστείλει την εργασία για ένα μυθιστόρημα και τα απομνημονεύματά της λόγω επιδείνωσης επιθέσεων ίλιγγο.

Πέρασε τα τελευταία χρόνια της σε ένα καθολικό σπίτι συνταξιοδότησης στο Semarang.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.