Ανταπόκριση του αμερικανικού μέσου από την Αθήνα, για την ιστορική νομοθετική απόφαση..

Ηείδηση της νομιμοποίησης των γάμων των ομοφύλων στην Ελλάδα εμφανίζεται στις ειδήσεις των μεγαλύτερων ειδησεογραφικών μέσων όλου του κόσμου. Ανάμεσα σε αυτά και οι New York Times, που επισημαίνουν ότι «παρόλο που είναι η 16η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τους επιτρέπει, πρόκειται για την πρώτη ορθόδοξη που περνάει ένα τέτοιο νομοσχέδιο».

Αφιερώνουν στην ιστορική αυτή νομοθετική απόφαση ένα εκτεταμένο άρθρο, της ανταποκρίτριάς τους από την Αθήνα, όπου διευκρινίζεται επίσης ότι το ίδιο νομοσχέδιο ανοίγει τον δρόμο σε ομόφυλα ζευγάρια για ισότιμη τεκνοθεσία – ενώ μέχρι τώρα αναγνωριζόταν μόνο ο βιολογικός γονέας.

Οι New York Times επισημαίνουν για την Ελλάδα ότι «παρόλο που είναι η 16η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιτρέπει τους ομόφυλους γάμους, πρόκειται για την πρώτη ορθόδοξη που περνάει ένα τέτοιο νομοσχέδιο».

Στο ίδιο άρθρο παραθέτει δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή πριν από το ψήφισμα, όπως ότι το νέο νομοσχέδιο θα επιτρέπει και στους δύο γονείς να παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο, «να ταξιδεύουν μαζί τους και να τα πηγαίνουν στον γιατρό», με τον πρωθυπουργό να χαρακτηρίζει το ψήφισμα «ορόσημο για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Παραθέτονται και δηλώσεις από εκπροσώπους άλλων φορέων, όπως της Μαρίας Γαβουνέλη της Εθνικής Επιτροπής Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, που σχολίασε ότι αυτή η απόφαση ήρθε «καθυστερημένα». Ενώ η Στέλλα Μπέλια, των Οικογενειών Ουράνιο Τοξο, αποκάλεσε τη νομοθεσία «μια μεγάλη νίκη για την οποία αγωνιζόμασταν για χρόνια. Κάνει τη ζωή πολύ, πολύ πιο εύκολη για πολλούς και προστατεύει τα παιδιά που βρίσκονταν σε επισφαλή κατάσταση».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.