Χθές, 15 Απριλίου στην τακτική συνάντηση της Οικουμενικής Επιτροπής των Χριστιανικών Εκκλησιών στην Αργεντινή -C.E.I.C.A- σχηματίστηκε η νέα σύνθεση της ηγεσίας της, σύμφωνα με το καταστατικό της.

Κατά αυτή τη διετία 2021-2023 την Προεδρία αναλαμβάνει η ορθόδοξη οικογένεια.

Οι ορθόδοξοι ιεράρχες της Αργεντινής –μέλη και μη της επιτροπής- μετά από μια γενική διαβούλευση και σύκεψη υποστήριξαν ομόφωνα την υποψηφιότητα του Μητροπολίτου Μπουένος Άϊρες κ. Ιωσήφ, ο οποίος γίνεται ο πρώτος ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου που αναλαμβάνει την προεδρία αυτού του εθνικού, χριστιανικού, οικουμενικού οργανισμού, που εδρεύει στην πρωτεύουσα της Αργεντινής.

Αντιπρόεδροι ορίστηκαν ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος πρώην Santa Fe κ. José María Arancedo εκ της Καθολικής Εκκλησίας, η κ. Mariel Pons εκ της Μεθοδικής ομολογίας, ενώ γραμματεύς της ορίστηκε ο Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερος κ. Γαβριήλ Κωρονέλ εκ του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου Αντιοχείας και ταμίας η κ. Μαρία Λουίζα Κάρδενα, εκ της Καθολικής Εκκλησίας.

Η Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη Μπουένος Άϊρες είναι ιδρυτικό μέλος της Επιτροπής και εκπροσωποιήθηκε μόνιμα από τη δημιουργία της από τον αείμνηστο Άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Ηλία Αβραμίδη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.