ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΗΡΑΣ : Στην πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, προέβη πριν από λίγο η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, που αφορά το Τριπρόσωπο των υποψηφίων για την Ιερά Μητρόπολη Θήρας, Αμοργού και Νήσων.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

1) Αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Ρουσάκης: (69) ψήφους

2) Επίσκοπος Τεγέας Θεόκλητος: (13) ψήφους

3) Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Καραμολέγκος: (13) ψήφους

Ο Νέος Μητροπολίτης είναι ο δεύτερος παλαιότερος κληρικός στην Ιερά Σύνοδο, εισηγητής της Αρχιγραμματείας.

Ο Αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος (κατά κόσμον Παναγιώτης) Ρουσάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1970.

Απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής εφοίτησε και έλαβε το πτυχίο του από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκάρη μοναχός την 1.11.1993 στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη υπό του τότε καθηγουμένου Αρχιμ. Χριστοφόρου Παπαδοπούλου.

Σεπτή εντολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Σεραφείμ χειροτονήθηκε διάκονος την 2.11.1993 υπό του Μητροπολίτου Γρεβενών κυρού Σεργίου και πρεσβύτερος την 17.6.1995 υπό του Θεοφιλεστάτου επισκόπου Κερνίτσης κυρού Λεοντίου και αυθημερόν έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου.

Ως διάκονος υπηρέτησε στους Ιερούς Ναούς Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού και Προφήτου Ηλιού Παγκρατίου, ενώ ως πρεσβύτερος στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους, αναπτύσσοντας πλούσιο πνευματικό, φιλανθρωπικό, κοινωνικό και κατηχητικό έργο.

Ως πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ως είρηται Ιερού Ναού εργάστηκε για την αποπεράτωση και αγιογράφησή του, καθώς και για την εκ βάθρων ανοικοδόμηση Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου.

Το έτος 1994 άρχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως μετακλητός υπάλληλος στην τότε οικονομική υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος και από το 1999 μετετέθη στις Κεντρικές υπηρεσίες της Ιεράς Συνόδου όπου μέχρι της εκλογής του υπηρέτησε ως Γραμματεύς παρά τω Αρχιγαμματεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Νέος Μητροπολίτης Περιστερίου ο Αρχιμ. Γρηγόριος Παπαθωμάς

Για την θέση του μητροπολίτη Θήρας, ο Αρχιεπίσκοπος φέρεται να έχει καταλήξει, ύστερα από εισηγήσεις πλειάδος ιεραρχών, στην επιλογή του 51χρονου αρχιμανδρίτη Αμφιλόχιου Ρουσάκη.

Αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Ρουσάκης

Ο συγκεκριμένος αρχιμανδρίτης που υπηρετεί στην Ιερά Σύνοδο σχεδόν τρεις δεκαετίες, από το 1994, είναι απόφοιτος της Ριζαρείου και κάτοχος πτυχίου Θεολογίας από το ΕΚΠΑ και θεωρείται βαθύς γνώστης της εκκλησιαστικής διοίκησης.

Η επιλογή ενός κληρικού από τα σπλάχνα του διοικητικού μηχανισμού της Εκκλησίας, θεωρείται απαραίτητη για την συγκεκριμένη Μητρόπολη η οποία θεωρείται πως μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο.

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ.

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.