Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, που αφορά τον νέο Μητροπολίτη για Αιτωλίας- ΑΞΙΟΣ! Νέος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης.

Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας είναι η μεγαλύτερη σε έκταση Μητρόπολη της Εκκλησίας της Ελλάδος. Έχει έδρα το Μεσολόγγι και περιλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, εκτός απο το δήμο Ναυπακτίας και τη δημοτική ενότητα Παρακαμπυλίων του δήμου Αγρινίου που εκκλησιαστικά συγκροτούν την Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου. Η Μητρόπολη υπάρχει με τη σημερινή της μορφή από το 1922. Η Μητρόπολη πήρε το όνομά της από τον ομώνυμο νομό. Μετά τον θάνατο του Μητροπολίτη Κοσμά στις 3 Ιανουαρίου 2022, τοποτηρητής ορίστηκε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος.

Μετά την εκλογή, εντός της αίθουσας συνεδριάσεων οι νέοι Μητροπολίτες θα δώσουν το μικρό μήνυμα ενώπιον του Αρχιεπισκόπου και των Αρχιερέων και ακολούθως στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Πετράκη θα δώσουν το μεγάλο Μήνυμα δηλώνοντας ότι αποδέχονται την εκλογή τους.

Οι χειροτονίες θα ανακοινωθούν από την Ιερά Σύνοδο, αλλά σύμφωνα με σημερινά δεδομένα η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αθηνών την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022.

Την ημέρα της εκλογής, μετά από εντολή του Τοποτηρητού Μητροπολίτη Ιερόθεου, οι καμπάνες των Εκκλησιών της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας θα ηχήσουν χαρμόσυνα για να αναγγείλουν στο ποίμνιο της τοπικής Εκκλησίας την εκλογή του νέου πνευματικού του πατέρα και Ποιμενάρχου.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.