Νέος ηγούμενος της Ιεράς Μονής Υπεραγίας Θεοτόκου Παλαιοκαστριτίσσης στην Κέρκυρα, εις διαδοχήν του αειμνήστου π. Ευθυμίου Δούη, εξελέγη από την αδελφότητα της Μονής ο Αρχιμανδρίτης Σωσίπατρος Ασπιώτης.

Προ της εκλογής τελέστηκε θεία λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου και τρισάγιο για τον αείμνηστο π. Ευθύμιο Δούη, ενώ στην συνέχεια η αδελφότητα, εξέλεξε με ψηφοφορία, όπως προβλέπει ο εσωτερικός κανονισμός, τον π. Σωσίπατρο Ασπιώτη νέο καθηγούμενο.

Προσφωνώντας τον νέο καθηγούμενο ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε ότι αναλαμβάνει το έργο της διακονίας της αδελφότητος και οφείλει να ασκήσει με ταπείνωση τα καθήκοντα τα οποία η αδελφότητα του εμπιστεύεται και η Παναγία, η προστάτιδα της Μονής, επευλογεί να έχει, για να διαφυλάττει πάντοτε την ενότητα, την αγάπη και το μοναχικό ήθος.

Ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι θα είναι πάντοτε κοντά στην αδελφότητα και στον νέο ηγούμενο και προσδοκά ότι θα συνεχιστεί το έργο του μακαριστού π. Ευθυμίου.

Η επίσημη ενθρόνιση του νέου ηγουμένου θα γίνει την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021, εορτή της Ζωοδόχου Πηγής.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.