Η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του μέχρι τούδε Διακόνου Μαξίμου, τελέστηκε σήμερα στην παλαίφατη Ιερά Μονή Παναγίας Άνω Ξενιάς, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο. Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν αντιπροσωπείες Ιερών Μονών, κληρικοί της τοπικής μας Εκκλησίας και άλλων Ιερών Μητροπόλεων, καθώς και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.

Στην ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «είναι ξεχωριστό γεγονός για ένα Μοναστήρι, όταν ένας αδελφός λαμβάνει την χάρη της ιερωσύνης». Ο Σεβασμιώτατος εξήρε τα χαρίσματα του π. Μαξίμου, όπως η υπακοή και η πιστότητα στον Ηγούμενό του και η συμβολή του στην συγκρότηση της νέας αδελφότητας και επεσήμανε ότι «πλέον θα τελεί το Μυστήριο των Μυστηρίων, την Θεία Λειτουργία, από την οποία απορρέει κάθε άσκηση και κάθε αρετή μέσα στο Μοναστήρι. Δεν θα είχε το παραμικρό νόημα η αφιέρωση και η ασκητική ζωή, η υπακοή, η παρθενία και η ακτημοσύνη, χωρίς την Ευχαριστία. Όλα απορρέουν από την αγάπη στον Χριστό και την Κοινωνία μαζί Του. Η καθαρότητα είναι προϋπόθεση του Μυστηρίου, το οποίο σηματοδοτεί την ενότητα της αγάπης με τους αδελφούς…».

Ο κ. Ιγνάτιος χαρακτήρισε το γεγονός της σημερινής Χειροτονίας «μία εικόνα του Παραδείσου» και αναφέρθηκε στην πολυετή προσφορά του Ηγουμένου Αρχιμ. Νεκταρίου στην σύγχρονη ιστορία της Μονής, «ο οποίος δημιούργησε αδελφότητα σ’ αυτήν την τόσο κρίσιμη και εκκοσμικευμένη εποχή μας… Η αφιέρωση κάθε νέου ανθρώπου στην μοναχική ζωή και στην ιερωσύνη είναι όντως μια μαρτυρία στην εποχή μας, που θα σώσει τον κόσμο, που θα ευλογήσει τον λαό μας και θα διατηρήσει την γαλήνη στην πατρίδα μας», τόνισε ο Σεβασμιώτατος, ευχόμενος όλες τις χάρες του Αγίου Πνεύματος στον νέο Ιερομόναχο Μάξιμο.
Νέος Ιερομόναχος στην Ιερά Μονή Παναγίας Άνω Ξενιάς

Νέος Ιερομόναχος στην Ιερά Μονή Παναγίας Άνω Ξενιάς


Νέος Ιερομόναχος στην Ιερά Μονή Παναγίας Άνω Ξενιάς

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.