Στις στενές πνευματικές σχέσεις και την αγαστή συνεργασία τής Ιεράς Μητροπόλεως Βοστώνης με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, και ιδιαίτερα στο πρόσωπο τού Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην προσφώνησή του, κατά την εις Διάκονον χειροτονία του από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθόδιο, ο κ. Φώτιος Παπίρης.

Ο νέος Διάκονος, μάλιστα, έλαβε το όνομα Διονύσιος, εις μνήμην τού μακαριστού Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κυρού Διονυσίου, του οποίου την προσωπικότητα και το έργο εξήρε ο Σεβασμιώτατος κ. Μεθόδιος, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρούς δεσμούς των δύο Μητροπόλεων έως σήμερα.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως εκπροσώπησαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Αναστασιάδης και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Κουτσαυτάκης.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο π. Παντελεήμων, μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Βαρνάβα προς τον νέο Διάκονο π. Διονύσιο καθώς και την ευγνωμοσύνη τής Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως προς το πρόσωπο τού Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθοδίου και των συνεργατών του, τόσο για την επί χρόνια υποδοχή και φιλοξενία δεκάδων ασθενών στον ξενώνα “Φιλοξένια” στη Βοστώνη όσο και για το πρόγραμμα “Κόσμος”, που αφορά την ανταλλαγή νέων στις Κατασκηνώσεις των δύο Μητροπόλεων και στο οποίο βασικό συντονιστικό ρόλο διαδραματίζει ο νέος Διάκονος.

Η χειροτονία τελέστηκε σε κλίμα μεγαλοπρεπές και ευφρόσυνο, με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών και πλήθους κόσμου, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Watertown.

Κατά την προσφώνησή του ο νέος κληρικός εξέφρασε, πρωτίστως, τις ολόθερμες ευχαριστίες του προς τον Μητροπολίτη Βοστώνης και τον Πρωτοσύγκελλο τής Μητροπόλεως και πνευματικό του πατέρα Πρωτοπρεσβύτερο Θεόδωρο Μπάρμπα για την αγάπη και την αμέριστη συμπαράστασή τους, ενώ ο Σεβασμιώτατος κ. Μεθόδιος, αφού τον ευχαρίστησε για την πολύτιμη προσφορά του στην τοπική Εκκλησία τής Βοστώνης, κυρίως στον τομέα τής νεότητας, και συγκεκριμένα σε αυτό των κατασκηνώσεων, αλλά και προς τον Επίσκοπο ως διευθυντής τού ιδιαιτέρου γραφείου του, τον προέτρεψε να υπηρετήσει, από τη νέα του θέση τον λαό τού Θεού με ταπείνωση, αγάπη και θυσιαστική διακονία. Προ της απολύσεως δε τον προχείρησε Αρχιδιάκονο τής Ιεράς Μητροπόλεως Βοστώνης.

Εξάλλου, την προηγούμενη ημέρα, μετά το πέρας τής Γ´ Στάσης των Χαιρετισμών, τελέστηκε, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου τού Βαπτιστού Βοστώνης, η ακολουθία τής Ρασοφορίας του από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μηδείας κ. Απόστολο, ο οποίος και συλλειτούργησε ανήμερα τής Χειροτονίας με τον Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθόδιο στο Watertown.

Νέος Διάκονος στη Μητρόπολη Βοστώνης

Νέος Διάκονος στη Μητρόπολη Βοστώνης

Νέος Διάκονος στη Μητρόπολη Βοστώνης

Νέος Διάκονος στη Μητρόπολη Βοστώνης

Νέος Διάκονος στη Μητρόπολη Βοστώνης

Νέος Διάκονος στη Μητρόπολη Βοστώνης

Νέος Διάκονος στη Μητρόπολη Βοστώνης

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3.5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.