Νέος Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Άνδρου-Τήνου-Μυκόνου και Αποστολικός Τοποτηρητής της Επισκοπής Χίου όπου ανήκει και η Καθολική Κοινότητα της Μυτιλήνης εκλέχθηκε σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αγίας Έδρας της Καθολικής Εκκλησίας.

Πρόκειται για τον 51χρονο π. Ιωσήφ Πρίντεζη, ο οποίος αντικαθιστά τον παραιτηθέντα από την έδρα του Νικόλαο Πρίντεζη (ο απερχόμενος Αρχιεπίσκοπος και ο νέος έχουν από σύμπτωση το ίδιο επώνυμο). Ας σημειωθεί ότι οι Καθολικοί Αρχιερείς σύμφωνα με το Κανονικό Δίκαιο της Εκκλησίας τους στα 75 χρόνια υποβάλλουν την παραίτηση τους και αντικαθίστανται.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου στις 6 Φεβρουαρίου 1970. Σε ηλικία 17 ετών έφυγε για σπουδές στην Ιερατική Σχολή του Αγίου Ιωάννη του Ευαγγελιστή στην Βοστόνη των Ηνωμένων Πολιτειών. Το 1991 αποφοίτησε με έπαινο από το Κολλέγιο αφού παρέδωσε την διατριβή του στην Μαιευτική του Πλάτωνα και το 1995 απέκτησε τον μεταπτυχιακό του τίτλο στην Θεολογία με ειδίκευση στο Κανονικό Δίκαιο. Το ίδιο έτος χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και υπηρέτησε στις Ενορίες του Πάγου ως το 1999 και του Δανακού ως το 2016. Διορίστηκε από τον Επίσκοπο Σεβασμιότατο Φραγκίσκο Παπαμανώλη Γραμματέας της Επισκοπής Σύρου ως το 2006. Ασχολήθηκε με την Ποιμαντική της Νεολαίας, την προετοιμασία μελλονύμφων και ήταν μέλος της Συνοδικής Επιτροπής για τη θεία Λατρεία.

Από το 1999 ως το 2004 υπηρέτησε ως εφημέριος στην ενορία του Αγίου Γεωργίου της Άνω Σύρου, από το 2004 ως το 2016 στην ενορία της Βάρης, από το 2014 ως το 2016 στην ενορία του Βήσσα, και από το 2016 ως σήμερα στις ενορίες του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Σεβαστιανού.

Από το 1997 είναι δικαστής στο Δευτεροβάθμιο Εκκλησιαστικό Δικαστήριο της Ελλάδας, από το 2001 είναι ιεροδιδάσκαλος στα Δημόσια Σχολεία (έχοντας διδάξει στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο, στο ΕΠΑΛ και στο Γενικό Λύκειο). Από το 2014 είναι μέλος της Συνοδικής Επιτροπής για την Οικογένεια και την Προστασία της Ζωής και από το 2019 είναι πρόεδρος της Συνοδικής επιτροπής για τη θεία Λατρεία.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.