Την προσφώνηση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κατά την άφιξή του στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά για την τελετή της ενθρόνισής του έκανε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, λέγοντας στον νέο Αρχιεπίσκοπο κ. Ευγένιο ότι παραλαμβάνει σπουδαία παρακαταθήκη από τον προκάτοχό του, κ. Ειρηναίο και ότι εν τέλει θα βρει το Δήμο και τους Δημότες του συμπαραστάτες στο έργο του».

«Σας καλωσορίζω στην γενέτειρά σας, το Ηράκλειο. Τύχη αγαθή φύλαξε σε όλους εμάς να βρεθούμε στην επάξια τελετή ενθρόνισής σας. Το Ηράκλειο σας υποδέχεται με θερμά συναισθήματα αγάπης και ευγνωμοσύνης. Η παρακαταθήκη του εφησυχάζοντος Αρχιεπισκόπου κ. Ειρηναίου, η πίστη του σε πανανθρώπινες αξίες, η ασκητική του μορφή είναι φάρος για το έργο σας. Θα είμαστε συμπαραστάτες στο έργο σας για να προχωρήσουμε στο δρόμο της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης», δήλωσε ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός ενώ δώρισε στον κ. Ευγένιο Αρχιερατικό Εγκόλπιο.

Στην αντιφώνησή του, ο Σεβασμιώτατος ξεκίνησε λέγοντας πως μέσω της καλής αγωνίας του Δημάρχου για τη διαδοχή φανερώνεται έκδηλα το μεγαλείο και η αρχοντιά τούτου του Τόπου. Ακολούθως, είπε ότι δέχεται αυτές τις τιμές αν και «θα ήθελε να έλθει αγαληνά και σιγανά, όπως θα έλεγε ο Κορνάρος» για την αγάπη της εκκλησίας και επειδή υπάρχει ιερότητα αυτές τις στιγμές.

«Σας ευχαριστώ με ευγνωμοσύνη για τη θερμή υποδοχή που μου επιφυλάξατε. H τιμή που γίνεται στο πρόσωπό μου δίδονται στην Αγία μας Εκκλησία. Ήθελα να έρθω απλά και ταπεινά αλλά αλλιώς κελεύουν τα θέσμια και οφείλω να υπακούσω. Επανέρχομαι και σκύβω και προσκυνώ το μυροβόλο χώμα της Πολιτείας, η οποία πριν από έναν αιώνα δέχθηκε στα Άγια χώματά της τον πρόσφυγα παππού μου. Κρατώντας το Μικρασιατικό κειμήλιο της οικογένειας μου βλέπω τη θέληση, την πίστη και την ελπίδα να μείνουμε πιστοί στην ιστορία και παράδοση της Κρήτης. Προσκυνώ το χώμα αυτής πολιτείας, που πριν από μισό αιώνα δέχθηκε τη γέννησή μου και σήμερα δέχεται την αναγέννησή μου στην Εκκλησιαστική Προσφορά.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.