Νέος Αρχιδιάκονος στην Ιερά Μητρόπολη - Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Συντάσσομαι πάντα με τις αποφάσεις Αρχιεπισκόπου και της Ιεράς Συνόδου.

Χθες Κυριακή 30 Μαΐου τελέσθηκε στην Αγία Λαύρα, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο για τον εθνεγέρτη Παλαιών Πατρών Γερμανό (δείτε εδώ)
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ.Ιερώνυμος προχείρησε σε Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως τον Διάκονο Νύφωνα, Ιερομόναχο της ιστορικής Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας.
Την χειροθεσία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβιών και Κοζάνης με όλ το Εκκλησιάσμα να αναφωνεί “ΑΞΙΟΣ”
Ο ιεροδιάκονος Νύφωνας, κατα κόσμον Γεώργιος Χαλκιόπουλος, είχε λάβει τον πρώτο βαθμό της Ιεροσύνης στις 15 Δεκεμβρίου 2019 αφού είχε υπηρέτησε επί σειρά ετών το μετόχι της Αγίας Λαύρας, Άγιο Αλέξιο Πάτρας και εκάρη μοναχός στην ιερά Μονή Αγίας Λαύρας. Διακρίνεται για την άρτια θεολογική του κατάρτιση και τη γενικότερη πνευματική του συγκρότηση.

Αρχιδιάκονος
Αρχιδιάκονος είναι θρησκευτικός τίτλος επί του κατωτέρου χριστιανικού ιερατικού βαθμού του διακόνου, και είναι τιμητικός τίτλος σε διακόνους που υπηρετούν πλησίον Επισκόπων. Οι Αρχιδιάκονοι, που καλούνταν και Πρωτοδιάκονοι ή Ηγούμενοι των Διακόνων ή Μεγάλοι Διάκονοι παλαιότερα, είχαν πλήθος καθηκόντων κυρίως διοικητικών. Σήμερα τέτοια καθήκοντα διατηρεί μόνο ο Μέγας Αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Σε όλες τις Μητροπόλεις μπορεί να δίδεται τιμητικά αυτός ο τίτλος στον αρχαιότερο Διάκονο της Μητρόπολης η στον υπηρετούντα παρά τον Μητροπολίτη ή και ακόμη στον υπηρετούντα στο Καθεδρικό Ι. Ναό της Μητροπόλεως. Ο Αρχιδιάκονοι προσαγορεύονται ως λόγιοι Διάκονοι: Ιερολογιώτατος.

Παραβρέθηκε, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως κος Βαρβιτσιώτης, ο Επίτιμος Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κος Κατσιρώδης, ο Εισαγγελέας Καλαβρύτων κος Λιανόπουλος, , ο Διοικητής του Α.Τ.Καλαβρύτων κος Σταθούλιας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κος Ερμείδης, ο Πρόεδρος συνδέσμου Καμενιανιτών κος Νικολόπουλος, καθώς επίσης και σύνεδροι καθηγητές του Συνεδρίου της Ιεράς Μονής, ο Μάξιμος Ιβηρίτης πρ. Πρωτεπιστάτης του Αγίου όρους, ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ, ο Γενικός Αρχιερατικός Επαρχίας Καλαβρύτων πρ. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καλαβρύτων πρ.Χρήστος Μπίρμπας
Ακολούθησαν μοναστηριακά κεράσματα στο αρχονταρίκι της Μονής.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.