ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗ: Η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, σήμερα, Πέμπτη 14 Απριλίου 2022, προχώρησε στην αγιοκατάταξη του Γέροντα Ευμενίου Σαριδάκη, όπως είχε προαναγγείλει το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Τον Ιούνιο του περασμένου έτους, η Ι. Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης αποδέχθηκε το υποβληθέν αίτημα του Μητροπολίτου Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου, για την εγγραφή στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Πανοσιωτάτου Αρχιμανδρίτου Ευμενίου Σαριδάκη, με καταγωγή από την Εθιά και το προώθησε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για τις περαιτέρω Εκκλησιαστικές Ενέργειες.

Ιδιαίτερα συγκινητική είναι η μαρτυρία στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE ενός συγγενικού προσώπου του και πνευματικού παιδιού από το χωριό του, Εθιά Μονοφατσίου Ηρακλείου της Κρήτης. Σήμερα αυτό το πνευματικό παιδί του Αγίου Ευμενίου που κατά το ήμισυ συνέβαλε, εκτός από τους γονείς του και τα αδέρφια του, και υλικά ο ίδιος ο Αγιος για να σπουδάσει, είναι Αεροπαγίτης και ένας εκ των αξιόλογων δικαστικών λειτουργών που διαθέτει η Ελληνική Δικαιοσύνη!

Πριν φύγει από την επίγεια ζωή του ο Αγιος Ευμένιος του άφησε τα γυαλιά του και την εικόνα που είχε πάνω από το μαξιλάρι του στο νοσοκομειο ΄΄Ευαγγελισμός΄΄ στην Αθήνα . Αυτά τα προσωπικά αντικείμενα του Αγίου ο δικαστικός λειτουργός τα έχει ως φυλακτό στη καριέρα του και τα έχει πάντα μαζί του στη τσάντα του.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.