Όπως ακριβώς είχε ειδοποιήσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με Δελτίο τύπου την 24 Ιουνίου ε.ε., η προτεσταντική οργάνωση με πρόσχημα την δωρεάν διανομή της Καινής Διαθήκης (εκδόσεως γνωστής εταιρείας), προσπάθησε να διακινήσει διαφημιστικά έντυπα της οργάνωσής της παραπλανώντας (συνήθης ενέργεια των αιρετικών), ανυποψίαστους πιστούς.

Ενώ γίνεται λόγος για διακίνηση και μόνο του Ευαγγελίου, στην ουσία παραπέμπουν και προτρέπουν τους κατόχους του ενημερωτικού εντύπου «να εισέλθουν και να εγγραφούν μέσω ειδικού εντύπου» που βρίσκεται εντός της Καινής Διαθήκης στην οργάνωσή τους.

Ο σκοπός τους είναι σαφής και ξεκάθαρος.

Προκειμένου να καλύψουν την καθαρά προσηλυτιστική τους ενέργεια η οποία τυγχάνει παράνομη, απευθύνονται σε Ορθόδοξους Λαϊκούς και Κληρικούς να συνεχίσουν «να διαβάζουν την Καινή Διαθήκη, γνωρίζοντας ότι υπάρχει μετάφραση στη δημοτική εγκεκριμένη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας, κι αν το γνωρίζουν, δεν έχουν κάποιο αντίγραφο στο σπίτι τους. Η ανάγκη αυτή μας κινητοποίησε στην απόφαση να δωρίσουμε μια Καινή Διαθήκη σε κάθε Ελληνικό σπίτι», όπως αναφέρουν στο έντυπό τους.

Όπως αναφέραμε και στην αρχή η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος φρόντισε εγκαίρως να ενημερώσει το Χριστεπώνυμο πλήρωμα και στην Ιερά Μητρόπολη Άρτης δια μέσου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Καλλινίκου, ο οποίος κοινοποίησε άμεσα το Δελτίο Τύπου της Ιεράς Συνόδου, για την κίνηση της συγκεκριμένης ομάδας.

Εδώ θα έπρεπε η Εκκλησία της Ελλάδος να λάβει πιο δραστικά μέτρα.
Αντί να παρέχει την ευλογία και άδεια για την έκδοση αμφιβόλου μεταφράσεων όπως η παρούσα Καινή Διαθήκη (εκδόσεων γνωστής εταιρείας) που δίνουν αφορμή παρερμηνειών από αιρετικούς να προβεί σε συνεργασία με την Αποστολική Διακονία, στην έκδοση και δωρεάν διακίνηση της Καινής Διαθήκης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.