Το όνομα Μαρία σε νεοφώτιστες στην Αφρική από τον Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε Σεραφείμ – Στο πλαίσιο της ιεραποστολικής του δράσης και ποιμαντικής επαγρύπνησης και με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή.

Μέχρι την Αφρική αντηχεί το «Δεν Ξεχνώ» για την Κύπρο με αφορμή τη φετινή συμπλήρωση μισού αιώνα από την τουρκική εισβολή (1974 – 2024), που είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους για την υπεράσπιση της ελευθερίας της νήσου, χιλιάδες να αγνοούνται μέχρι σήμερα και το 37% των εδαφών της γης των Αγίων και των ηρώων να παραμένει υπό κατοχή.

Με αφορμή αυτό το σύνθημα και το έτος μνήμης για όσους θυσιάστηκαν, ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε Σεραφείμ έδωσε το μήνυμα ότι όχι απλά δεν ξεχνούμε, αλλά τιμούμε και διατηρούμε τη μνήμη ζωντανή για να έρθει η τελική δικαίωση που δεν είναι άλλη από την πλήρη ελευθερία της Κύπρου.

Στο πλαίσιο της ιεραποστολικής του δράσης και ποιμαντικής επαγρύπνησης για τη διάδοση του λόγου του Ευαγγελίου στις εσχατιές της Αφρικής, έδωσε σε νεοφώτιστες το όνομα Μαρία, θέλοντας να τιμήσει Αγνοούμενες που είχαν το ίδιο όνομα.

«Για να δώσουμε το μήνυμα ότι δεν ξεχνούμε τους αγνοούμενους μας, βαπτίσαμε τη νεοφώτιστη Μαρία για να τιμήσουμε το πρόσωπο της Αγνοούμενης μας», αναφέρει ο Σεβασμιώτατος.

«Είναι ένα ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης στο Λαό της Κύπρου που συνεχίζει γενναιόδωρα και φιλάνθρωπα να στηρίζει την Ιεραποστολική μας διακονία να προστατεύουμε άπορα και ορφανά παιδιά. Οι καθημερινές μας προσευχές είναι με τη βοήθεια του Θεού η Πολιτική μας Ηγεσία ενωμένη να μας οδηγήσουν στη δικαίωση του αγώνα μας όπως άλλωστε προνοούν και οι αποφάσεις και τα Ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», προσθέτει ο Σεβασμιώτατος.

«ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ»
Κάνοντας μια σειρά από συνειρμούς ο Σεβασμιώτατος αναφέρει με αφορμή τη βάπτιση και το σύνθημα “ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ”:

Πενήντα χρόνια από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή στη Κύπρο κι ακόμη ζούμε το ανθρώπινο δράμα των αγνοουμένων μας. Για να δώσουμε το μήνυμα ότι δεν ξεχνούμε τους αγνοούμενους μας, βαπτίσαμε τη νεοφώτιστη Μαρία για να τιμήσουμε το πρόσωπο της Αγνοούμενης μας ΜΑΡΙΑΣ ΑΝΔΡΕΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ από το Σύσκληπο. Ρώτησα τη μητέρα της δίχρονης νεοφώτιστης Μαρίας τι θέλει να γίνει η μικρή της κόρη και μου είπε να γίνει Δικηγόρος. Και σκέφθηκα την ηθική μας ευθύνη για τη Προστασία και το σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Αγνοουμένων μας και των οικογενειών τους για αυτή την Ανθρώπινη Τραγωδία που σημάδεψε για πάντα τη ζωή τους.

Βαπτίσαμε τη νεοφώτιστη Μάρω για να τιμήσουμε το πρόσωπο της Αγνοούμενης ΜΑΡΩΣ ΑΝΔΡΕΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ από το Τραχώνι Κυθρέας.

Ρώτησα τη μικρή νεοφώτιστη Μάρω να μου πει το όνειρο της τι θέλει να γίνει όταν θα μεγαλώσει και μου είπε “θέλω να γίνω στρατιωτίνα” και μου θύμισε το χρέος μας για τη δικαίωση του Λαού μας.

Βαπτίσαμε τη μικρή νεοφώτιστη Μαρία για να τιμήσουμε την ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΗ ΜΑΣ ΜΑΡΙΑ ΣΑΒΒΑ ΜΑΡΩΝΙΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΧΩΡΙΟ ΚΥΘΡΕΑΣ.

Να μας ζήσει η νεοφώτιστη ΣΩΤΗΡΑ για να τιμήσουμε την ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΗ ΜΑΣ ΣΩΤΗΡΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΩΜΟΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΠΗΓΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ. Το όνειρο της νεοφώτιστης Σωτήρας είναι να γίνει Δικηγόρος.

Σε άλλη ανάρτηση αναφέρει:

Πενήντα χρόνια από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή στη Κύπρο κι ακόμη ζούμε το ανθρώπινο δράμα των αγνοουμένων μας. Για να δώσουμε το μήνυμα ότι δεν ξεχνούμε τους αγνοούμενους μας, βαπτίσαμε τη νεοφώτιστη ΑΦΡΟΔΙΤΗ για να τιμήσουμε το πρόσωπο της Αγνοούμενης μας ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΜΑΖΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ. Ρώτησα την οκτάχρονη νεοφώτιστη ΑΦΡΟΔΙΤΗ τι θέλει να γίνει οταν μεγαλώσει και μου είπε “Αστυνομικός” και θυμήθηκα την ασέβεια των βάρβαρων τούρκων εισβολέων που δεν σεβάσθηκαν ουδένα νόμο, χρησιμοποιώντας κάθε μορφής βίας. Η ατιμωρησία τους ενθαρρύνει σήμερα παρόμοιες μορφές βίας που απειλούν την ειρηνική συνύπαρξη των Λαών.

Να μας ζήσει η νεοφώτιστη ΜΑΡΙΚΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΗ ΜΑΣ ΜΑΡΙΚΚΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΥΠΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩ ΜΕΤΟΧΙ.

Να μας ζήσει η νεοφώτιστη ΠΑΓΩΝΑ για να τιμήσουμε την ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΗ ΜΑΣ ΠΑΓΩΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΜΙ.

Προσευχόμαστε ο Θεός να δικαιώσει το Λαό μας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.