ΝΕΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΑΒΒΑΚΟΥΜ-"Μεγάλα τα πίστεως κατορθώματα"!!..σχηματίστηκε δίπλα στην εγχείρηση ο Τάφος του Αγίου Αββακούμ...

Ονομάζομαι Μαρία Λιασίδου και είμαι από τη Χλώρακα της Πάφου. Όταν ήρθαν τα Λείψανα του Οσίου Αββακούμ στην Χλώρακα το καλοκαίρι πήγαμε και προσκυνήσαμε. Πήραμε λαδάκι , το CD με το Παρακλητικό κανόνα του Οσίου, το βιβλιαράκι με τα θαύματα του Αγίου κι επιστρέψαμε στο σπίτι. Ακούσαμε το CD με την Παράκληση και νιώσαμε πολλή συγκίνηση με το σύζυγο μου. Είπαμε ότι θέλουμε πάρα πολύ να πάμε να προσκυνήσουμε το τάφο του Αγίου στο Φτερικούδι.
Έτσι στις 11.7.21 η ώρα 8 το πρωί είμασταν στο Φτερικούδι .Η κ. Γεωργία μας ενημέρωσε ότι η Θεία Λειτουργία γινότανε στον Άγιο Νικόλαο στο κέντρο του Χωριού και έτσι πήγαμε εκεί. Με συναισθήματα μεγάλης χαράς. Είχε πολύ κόσμο. Μας δόθηκε η ευκαιρία να πάρουμε την ευχή του Γέροντα όταν τελείωσε η Λειτουργία πριν μπούμε στην εκκλησία για να μας σταυρώσουν με το Άγιο χέρι του Αγίου Αββακούμ.
Ο κόσμος ήταν πάρα πολύς και σχηματίστηκαν 3 σειρές που περίμεναν υπομονετικά για να σταυρωθούν. Από τις 8 το πρωί που πήγαμε πήγε 1:30 η ώρα και ακόμη δεν είχα σταυρωθεί. Αρχίσανε οι πόνοι στον δεξί μου ώμο , γιατί έκανα πρόσφατα εγχείρηση. Κόπηκε ο τένοντας μου σε εργατικό ατύχημα. Επειδή αργούσε να έρθει η σειρά μου φώναξα δυνατά να μου επιτρέψουν να πάω μπροστά γιατί είμαι εγχειρισμένη και δεν άντεχα άλλο, αλλά ο κόσμος ήταν πολύς και δυσκολευόμαστε πάρα πολύ. Έλεγα : Άγιε Αββακούμ εγώ πιστεύω σε σένα είμαι σίγουρη ότι μόνο να αγγίξω το Άγιο σου χέρι εγώ θα γίνω καλά. Μετά άρχισα να κάνω προσευχούλες να αντέξω. Άγιε Αββακούμ ελέησον με, Υπεραγία Θεοτόκε ελέησον με ,κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με . Η ώρα περνούσε έγινε 2:20 Δόξα σοι ο θεός! Ήρθε η σειρά μου επιτέλους! Με ρώτησε ο Πάτερ τι προβλήματα υγείας είχα και τον ενημέρωσα και μου είπε να σταθώ ίσια. Μόλις άρχισε να με σταυρώνει από το κεφάλι ως τα μάτια ένιωθα να ξαναγεννιέμαι. Μου έφυγαν όλα τα αρνητικά που είχα μέσα μου και ήρθε πνευματική χαρά μέσα στην ψυχή μου. Η πίστη μου στον Άγιο. Αββακούμ είναι πολύ μεγάλη. Τάχθηκα να πάμε για να γίνει καλά η Συμπεθέρα μου και εγώ. Στη συνέχεια παρόλη την κούραση μας επισκεφθήκαμε τον τάφο του Αγίου Αβακκούμ. Εκεί μας έκανε τη ξενάγηση ο Δόκιμος Μοναχός Χριστοφόρος. Ένιωσα ότι τα πόδια μου βιδώθηκαν στο πάτωμα . Αισθάνθηκα ότι ο Άγιος ήθελε να του καταθέσω τη ψυχή μου να του αναφέρω τα προβλήματα μου . Οι άλλοι βγήκαν έξω και έμεινα μόνη μου στο τάφο του Αγίου χωρίς καθόλου να φοβηθώ. Ειλικρινά δεν ήθελα να φύγω .Ένιωσα χαρά πνευματική και εμπιστοσύνη ταυτόχρονα ότι θα με βοηθήσει και εγώ με τη σειρά μου να βοηθήσω ότι μπορώ τον Άγιο. Ένιωσα τον τάφο του Αγίου δικό μου σαν να ήταν το δεύτερο μου σπίτι. Αγαπώ πολύ τον Άγιον Αββακούμ. Εσωτερικά μέσα μου ένιωσα ότι με άκουσε ο Άγιος σε ότι του ζήτησα. Την επόμενη το πρωί όταν χτένιζα τα μαλλιά μου είδα ότι σχηματίστηκε δίπλα στην εγχείρηση ο Τάφος του Αγίου Αβακκούμ!!Το έδειξα στο σύζυγο μου κι έβγαλα φωτογραφία κι ενημέρωσα τον γέροντα Νεκτάριο Γεωργίου . Ο Γέροντας μου είπε είναι θαύμα του Αγίου και να του το γράψω να το δημοσιεύσει για να δυναμώσει η πίστη του κόσμου. Μου είπε ακόμη ο Γέροντας ότι ο Άγιος Αβακκούμ θα είναι κοντά μου σε ότι τον χρειαστώ. Εύχομαι σ’ όλο τον κόσμο να βρει την χαρά και την υγεία κοντά στο Θεό και τον Άγιον Αβακκούμ.
Από μικρή ηλικία πίστευα στον Άγιο Θεό και στους Αγίους του. Η ζωή μας είναι ένα θαύμα. Ο Άγιος Θεός και Πατέρας μας ήταν και θα είναι το παν στην ζωή μας. Με την πίστη στον Άγιο Θεό γίνονται καθημερινά θαύματα. Να δοξάζουμε το Θεό κάθε στιγμή μέσα από τη προσευχή , τη νηστεία τη μετάνοια, Θεία εξομολόγηση και συχνή Θεία κοινωνία και πράξεις καλές με αγάπη και ελεημοσύνη χωρίς επίδειξη. Ο Άγιος Θεός αγαπά πολύ τους ταπεινούς ανθρώπους. Έτσι κερδίζεται ο Άγιος Παράδεισος. Αρχίζει από εδώ στην γη και συνεχίζεται στην αιωνιότητα. Με πολλή αγάπη και σεβασμό Μαρία Λιασίδου, Χλώρακα , Πάφος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.