Πιο συγκεκριμένα, βάσει των όσων παρουσίασε χθες το ΥΠΟΙΚ, για καθορισμό των συνταξιοδοτικών ωφελημάτων θα εφαρμόζονται συγκεκριμένα οι φόρμουλες που ισχύουν από το 2013 στο δημόσιο, ενώ φέρεται να εξασφαλίστηκε πως τα συνταξιοδοτικά ωφελήματα θα είναι εγγυημένα από το κράτος.

Η αναθεωρημένη πρόταση προβλέπει τη δημιουργία ταμείου με εισφορές τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από την εργοδοτική πλευρά (κράτος), οι οποίες θα κατατίθενται σε ξεχωριστό ταμείο/λογαριασμό του κρατικού προϋπολογισμού. Το ύψος των εισφορών υπολογίζεται σε πρώτο στάδιο γύρω στο 6% για το κράτος και στο 5% για τους εργαζόμενους που θα καλύπτει το σχέδιο. αφυπηρέτηση.

Συνεπώς, όσοι εργαζόμενοι έχουν παραμείνει σε αναστολή ολόκληρο το πρώτο 4μηνο του έτους, δηλαδή από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου αδιαλείπτως, θα λάβουν από το κράτος 267 ευρώ. Για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους, αυτό θα είναι συνολικά το φετινό Δώρο Πάσχα. Επίσης, κάθε μήνας αναστολής της σύμβασης εργασίας μεταφράζεται σε Δώρο Πάσχα της τάξης των 67 ευρώ.

Για παράδειγμα:

Εργαζόμενος σε ξενοδοχείο ο οποίος είναι αδιάκοπα σε αναστολή από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου. Θα λάβει μόνο από το κράτος Δώρο Πάσχα, 267 ευρώ.

Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο, το οποίο ίσως ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα, προβλέπει πληρωμή του Δώρου Πάσχα με μοντέλο μεικτής χρηματοδότησης για όσους μισθωτούς έχουν τεθεί σε αναστολή σύμβασης εντός του 4μήνου Ιανουάριος – Απρίλιος.

Σε αυτό το πλαίσιο, το επικρατέστερο μέχρι στιγμής σενάριο για το φετινό Δώρο Πάσχα προβλέπει την καταβολή σε δυο τμήματα:

Το κράτος θα πληρώσει την αναλογία για την χρονική περίοδο αναστολής της σύμβασης εργασίας, εντός του πρώτου 4μήνου, με βάση υπολογισμού τα 534 ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού
Ο εργοδότης θα πληρώσει την αναλογία για την χρονική περίοδο κατά την οποία ο μισθωτός εργάστηκε κανονικά, πάντα εντός του 4μήνου Ιανουάριος – Απρίλιος, με βάση υπολογισμού τον ονομαστικό μισθό του.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.