Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όσοι συμπληρώσει το 50ο έτος της ηλικίας τους στις 31/12/2021, με τη βασική διαφορά να είναι πως οι εργαζόμενοι δεν θα επιδοτούνται με συγκεκριμένο ποσό αλλά μισθούς βάση κριτηρίων που θα ισχύσουν.

Ένα νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου ενέκρινε χθες το Δ.Σ. της ΔΕΗ, στα πλαίσια της προσπάθειας μείωσης του προσωπικού, μετά και την απόφαση για την απολιγνιτοποίηση και την αναστολή λειτουργίας μονάδων και ορυχείων.

Το πρόγραμμα που εγκρίθηκε ομόφωνα, αφορά το σκληρό πυρήνα της λιγντικής παραγωγής, δηλαδή την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ληφθούν αποφάσεις τόσο για τη Λιγντιική Μελίτης αλλά και τη Μεγαλόπολη.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όσοι συμπληρώσει το 50ο έτος της ηλικίας τους στις 31/12/2021, με τη βασική διαφορά να είναι πως οι εργαζόμενοι δεν θα επιδοτούνται με συγκεκριμένο ποσό αλλά μισθούς βάση κριτηρίων που θα ισχύσουν.

Τα κριτήρια αυτά είναι:

Το ηλικιακό κριτήριο συμπεριλαμβάνει τρις κατηγορίες: Από 50-54 ετών θα δίνεται ένας μισθός που αφορά τις τακτικές αποδοχές. Στα 55-61 το μπόνους θα είναι 2 μισθοί, ενώ από 62 και πάνω επίσης ένας μισθός.
Δεύτερο κριτήριο είναι τα χρόνια υπηρεσίας. Από 15-19 χρόνια έχουν δικαίωμα 2 μισθών, από 20-29 3 μισθούς ενώ για 30 και πάνω έτη εργασίας 4 μισθούς.
Τρίτο κριτήριο θα είναι το κίνητρο εγγραφής στο πρόγραμμα το οποίο ανοίγει από 1 Σεπτεμβρίου και θα κλείσει στις 30 Οκτωβρίου. Αν ο εργαζόμενος εγγραφεί τον 1ο μήνα θα δικαιούται έναν ακόμη μισθό.
Επίσης ένα από τα κριτήρια, το οποίο μένει να διευκρινιστεί, είναι τα χρήματα για τα προστατευόμενα τέκνα. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό θα είναι 3.000 ευρώ μέχρι δύο παιδιά και εφόσον υπάρχουν περισσότερα από 2, 1500 για κάθε παιδί.
Τέλος όλοι οι εργαζόμενοι θα δικαιούνται 5.000 ευρώ για εξαγορά ασφαλιστικού χρόνου είτε αυτός απαιτείται, είτε όχι.

Βάση των πρώτων εκτιμήσεων, μεσοσταθμικά ένας εργαζόμενος μπορεί μαζί με την αποζημίωση να φτάσει τα 42.000 ευρώ(από 35.000 του προηγούμενου προγράμματος), ενώ εργαζόμενοι με πάνω από 30 χρόνια υπηρεσίας ίσως φτάσουν και πάνω από 50.000 ευρώ.

Δικαίωμα συμμετοχής φαίνεται πως έχουν περίπου 1200 άτομα, με τους 50-54 να είναι 800 άτομα, τους 55-60 360 άτομα και από 60-67, σχεδόν 75 άτομα.

Παράλληλα η επιχείρηση αναμένεται να ζητήσει από κρίσιμα στελέχη, να παραμείνουν στη θέση τους για ένα ακόμα χρόνο και σε εξαιρετικές περιπτώσεις για τα επόμενα 2 χρόνια, έχοντας όμως κατοχυρώσει τη θέση τους στο πρόγραμμα εφόσον το επιθυμούν. Στο μεσοδιάστημα φυσικά δεν θα έχουν το δικαίωμα να φύγουν από την υπηρεσία με την καταβολή bonus.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.