ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΕΑ: Δεν είναι μόνο ότι η Τουρκία προκαλεί με πράξεις, όπως οι υπερπτήσεις και οι παραβιάσεις στο Αιγαίο, είναι πως προκαλεί και με ανακοινώσεις όπως αυτή του υπουργείου Άμυνας, που κατηγορεί την Ελλάδα πως έχει κάνει πάνω από 950 παραβιάσεις στο Αιγαίο από την αρχή του χρόνου!

Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που η Τουρκία προσπαθεί να κάνει το άσπρο, μαύρο και να κατηγορήσει την Ελλάδα, ζητώντας και τα ρέστα για όσα γίνονται στο Αιγαίο. Εδώ με δηλώσεις του προέδρου και των υπουργών του αμφισβητεί την κυριαρχία των ελληνικών νησιών, καταπατώντας κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου…

Τώρα, λοιπόν, η Τουρκία με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας κατηγορεί την Ελλάδα ότι έχει κάνει 953 παραβιάσεις στο Αιγαίο από την αρχή του χρόνου! Και μέσα σ’ αυτές υπολογίζει (!) και τις επισκέψεις Ελλήνων υπουργών σε ελληνικά νησιά!

«Οι διατάξεις των Συμφωνιών της Λωζάνης και του Παρισιού παραβιάζονται ριζικά», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το A-Haber.

Όσο για το τι υπολογίζουν ως «παραβίαση» οι Τούρκοι, η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας ανέλαβε να το… εξηγήσει: ακόμη και τις επισκέψεις Ελλήνων υπουργών σε ελληνικά νησιά!

Αναλυτικότερα, η Μπουρτσού Νάλιτς Γιοκούβα ανέφερε ότι η Ελλάδα «συνεχίζει να παρανομεί στα νησιά μη στρατιωτικού καθεστώτος με τα πλοία και τα αεροσκάφη της», προσθέτοντας πως η χώρα μας διέπραξε 953 παραβιάσεις το 2022, τόσο στη θάλασσα (οι 316 από τα πλοία του πολεμικού ναυτικού) όσο και στον αέρα (οι 637 από τα αεροσκάφη), συμπεριλαμβάνοντας και 73 επισκέψεις επισήμων στα νησιά, οι 24 από τις οποίες έχουν γίνει από τον υφυπουργό Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά.

Νέο παραλήρημα των ΜΜΕ: Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι, Ψέριμος, Κίναρος είναι δικά μας
Και ενώ η Τουρκία λέει τα πράγματα όπως θέλει, τα τουρκικά ΜΜΕ συνεχίζουν επίσης την επιθετική ρητορική και έφτασαν στο σημείο να πουν ότι ελληνικά νησιά, ανήκουν στην Τουρκία!

Ο Ερκάν Καρακούς, αντιπτέραρχος ε.α., δήλωσε ότι το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, η Ψέριμος, η Κίναρος και κάποια ακόμη νησιά ανήκουν στην Τουρκία και δεν υπάρχει αμφιβολία περί τούτου, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης.

«Το Αγαθονήσι είναι δικό μας, οι Αρκοί είναι δικοί μας, το Φαρμακονήσι δικό μας. Η Ψέριμος μας δική μας, η Λέβιθα δική μας, η Κίναρος δική μας, οι νησίδες Λιάδι δικές μας, η Σύρνα δική μας, τα τρία νησιά δικά μας, η Αστακίδα δική μας. Οι Οινούσσες μας ανήκουν, η νήσος Πάσα δική μας, η Θύμαινα δική μας και η νησίδα Γαβάθα δική μας. Αυτά είναι δικά μας και είναι καθορισμένο με τις συνθήκες. Δεν υπάρχει αμφιβολία σε ποιον ανήκουν», δήλωσε.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.