Σε νέο παραλλήρημα προέβη ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ αναφέροντας πως το θέμα των χωρικών υδάτων «είναι ζήτημα εθνικής ασφαλείας για την Τουρκία».

Μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους σήμερα μετά από εκδήλωση, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε για την κατάσταση στο Αιγαία πως: «Αν η Ελλάδα αυξήσει τα χωρικά της ύδατα σε 12 μίλια, αυτό σημαίνει ότι εμείς για να μπούμε στα διεθνή ύδατα πρέπει να ζητήσουμε άδεια;», σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ενώ, στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ο λύκος ακόμη και αν είναι βασιλιάς στα πρόβατα, δεν κάνει τέτοια κατανομή». «Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο το έκανες 6 μιλιά, δόξασε την κατάσταση σου και παρέμεινε εκεί», είπε και έπειτα προειδοποίησε την Ελλάδα «να μην κάνουν λάθος υπολογισμό, λέγοντας ότι “τώρα είναι η στιγμή για τα 12 μίλια”».

«Αυτό τον λάθος υπολογισμό τον έκαναν και άλλοι δηλώνοντας “μετά την 15η Ιουλίου αυτός ο στρατός δεν μπορεί να κάνει τίποτα”. Όμως αυτός ο στρατός ένα μήνα μετά πραγματοποίησε την επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη και μετά από μάχες σώμα με σώμα, νίκησε το ISIS. Άρα να μην μας δοκιμάζουν σε αυτό το θέμα και να μην μπουν σε τέτοια περιπέτεια. Ελπίζω να μην κάνουν ένα τέτοιο λάθος», υπογράμμισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.