Επιμένει στην προκλητική ρητορική η Τουρκία, αυτή τη φορά δια στόματος Χουλουσί Ακάρ.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας προχώρησε σε ένα νέο επιθετικό παραλήρημα κατά της Ελλάδας αναφερόμενος σε προβοκάτσιες, ενώ για μια ακόμα φορά κατηγόρησε την Αθήνα για παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης επιμένοντας στο αφήγημα αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου.

Σύμφωνα δε με την Καθημερινή της Κύπρου, καταλόγισε την Ελλάδα ότι «προσποιείται ότι είναι χώρα-θύμα, μεταμφιεσμένη σε πρόβατο».

«Η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς σε τουλάχιστον 16 από τα 23 αποστρατικοποιημένα νησιά σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάννης και άλλες διεθνείς συνθήκες, εξοπλίζοντας τα και επιπλέον, συμπεριλαμβάνοντας αυτά τα νησιά σε στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ και σε άλλες ασκήσεις. Χρησιμοποιεί τρίτες χώρες για της διεκδικήσεις της. Και προσπαθούν να τους ξεγελάσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χουλουσί Ακάρ.

Στο ίδιο πλαίσιο πρόσθεσε ότι η χώρα μας «διεκδικεί κυριαρχία νησιών νησίδων και βραχονησίδων των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα με συνθήκες, και μάλιστα ορισμένα από αυτά τα νησιά τα βάζει προς πώληση. Η Ελλάδα συνεχίζει τις παράλογες και παράνομες διεκδικήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.