Σημαντικές αλλαγές θα φέρει ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά που αναμένεται να ενεργοποιηθεί έως τα τέλη Φεβρουαρίου έχοντας όμως αναδρομική ισχύ από τα τέλη Δεκεμβρίου 2021 επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Newsauto.gr. Δηλαδή όποιος αγόρασε καινούργιο αυτοκίνητο (ποδήλατο κλπ) τον Δεκέμβριο, ή θα αγοράσει τωρα, θα πάρει τη νέα επιδότηση…

Ο στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι να τονωθούν περαιτέρω οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα και να ανανεωθεί ο παλαιός στόλος των οχημάτων και φυσικά να μειωθούν οι εκπομπές CO2.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr το ύψος των επιδοτήσεων για Φυσικά Πρόσωπα για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυξάνεται και θα ανέρχεται σε 30% επί της Λιανικής Τιμής Προ Φόρων με μέγιστο ποσό τις 8.000 ευρώ.

Για ηλεκτρικά δίκυκλα ή τρίκυκλα η επιδότηση θα ανέρχεται σε 40% επί της αξίας αγοράς προ Φ.Π.Α. , με μέγιστο ποσό τις 3.000 ευρώ. Τέλος για ηλεκτρικά ποδήλατα η επιδότηση θα ανέρχεται σε 40% επί της αξίας αγοράς προ Φ.Π.Α., με μέγιστο ποσό τα 800 ευρώ.

Η απόσυρση οχήματος ή δικύκλου/τρικύκλου (εξαιρουμένων των ποδηλάτων) επιβραβεύεται με ποσό ίσο με 1.000 ευρώ και 400 ευρώ αντίστοιχα και είναι προαιρετική.

Η αγορά «έξυπνου» φορτιστή επιδοτείται με ποσό συνολικού ύψους 500 ευρώ και είναι προαιρετική. Σε περίπτωση που η τιμή αγοράς του «έξυπνου» σημείου επαναφόρτισης Η/Ο είναι μικρότερη των 500 ευρώ προ ΦΠΑ, το ποσό της επιδότησης ισούται με το ποσό της τιμής αγοράς προ ΦΠΑ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.