Ι.Μ. ΚΥΔΩΝΙΑΣ – Νέο Ηγούμενο και νέο Συμβούλιο διόρισε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, στη Μονή Αγίας Τριάδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση προκύπτει, ότι εκτός διοίκησης βρίσκεται πλέον ο Επίσκοπος Δορυλαίου Δαμασκηνός Λιονάκης.

Αναλυτικά το ανακοινωθέν από την Μητρόπολη Κυδωνίας
»Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός προέβη τη Δευτερα 27 Νοεμβρίου 2023 στον διορισμό νέου Ηγουμενοσυμβουλίου γιά την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, σύμφωνα με τα όσα προβλέπουν οι διατάξεις του Ν. 4149/1961 Περί Καταστατικού Χάρτου της εν Κρήτη Ορθοδόξου Εκκλησίας και του Διοργανισμού της 9-10-1870 των εν Κρήτη Ιερών Μονών Σταυροπηγιακών τε και Ενοριακών επί τη βάσει οδηγιών της του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, αποτελούμενο από τους: Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Αμφιλόχιο Παπαγιαννάκη, ως Ηγούμενο,Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Μάξιμο Αυγερινό και Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Νικηφόρο Εικοσιδέκα, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ως Συμβούλους.

Το νέο Ηγουμενοσυμβούλιο διαδέχεται τη Μοναστηριακή Επιτροπή, η οποία είχε αναλάβει τη διοίκηση της Μονής από τις 19 Αυγούστου 2023, κατόπιν διορισμού της από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας και κατόπιν ευλογίας του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριαρχου κ.κ. Βαρθολομαίου σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το Άρθρο 104 του Ν. 4149/1961 Περί Καταστατικού Χάρτου της εν Κρήτη Ορθοδόξου Εκκλησίας, το οποίο αναφέρει ότι: «Εις εκτάκτους ή ανωμάλους περιστάσεις δύναται ο οικείος Επίσκοπος να λαμβάνει ανάλογα έκτακτα μέτρα προς προστασίαν των συμφερόντων της Μονής.»

Κατά το διάστημα που ακολούθησε η Μοναστηριακή Επιτροπή προέβη, όπως είχε καθήκον να πράξει και κατόπιν σχετικών εντολών, σε διοικητικό και οικονομικό έλεγχο στην Ιερά Μονή, οι οποίες και επέβαλαν τον διορισμό της. Οι παραπάνω έλεγχοι ανατέθηκαν σε έμπειρα πρόσωπα, τα οποία συνέταξαν σχετικές εκθέσεις με το πέρας του ελέγχου τους.

Οι εκθέσεις αυτές κοινοποιήθηκαν στην Ιερά Μητρόπολή μας, στο Τοπικό Συμβούλιο του Οργανισμού Διοικήσεως Μοναστηριακής Περιουσίας Νομού Χανίων, στην Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.