Πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με την Υπουργό Εργασίας, αφορά προϋπολογισμό 3.8 εκατομμυρίων ευρώ και θα διαμοιραστεί σε 17 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους.

Όπως είπε η Υπουργός το επίδομα θα καταβληθεί πριν από το Πάσχα.

Επικρίσεις Αιμιλιανίδου κατά αντιπολίτευσης για μη ψήφιση του νομοσχεδίου για κρατικές εγγυήσεις

Η απόφαση κομμάτων της αντιπολίτευσης να παραπέμψουν στις ελληνικές καλένδες το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις, δεν συνιστά τίποτε άλλο παρά ευθύ πλήγμα κατά των ιδίων των εργαζομένων, από τους οποίους υστερούν ένα σημαντικό στήριγμα και τους αφήνουν εκτεθειμένους, δηλώνει η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου.

«Μπροστά σε αυτή την τεράστια πρόκληση που προκάλεσε η πανδημία οφείλουμε όλοι να υπερβούμε τα στενά κομματικά πλαίσια και να στηρίξουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης, να παρέχει με όλους τους δυνατούς τρόπους στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους», αναφέρει η κ. Αιμιλιανίδου σε ανακοίνωσή της.

Όπως σημειώνει, η Κυβέρνηση, συνεπής στην προσπάθεια στήριξης των εργαζομένων, και στο πλαίσιο του διαρκούς διαλόγου ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη, και προκειμένου να καταστεί δυνατή η έγκριση του νομοσχεδίου, έχει υιοθετήσει πέραν των δέκα εισηγήσεων από κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Εξαίρεση αποτέλεσε το ΔΗΚΟ το οποίο αρνήθηκε να συμμετέχει στον σχετικό διάλογο», προσθέτει η Υπουργός Εργασίας και συμπληρώνει ότι «παρά ταύτα, διαπιστώνουμε πως εν όψει των εκλογών, αρνούνται να ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο στη διαμόρφωση του οποίου συμμετείχαν ενεργά».

Καταλήγοντας, η κ. Αιμιλιανίδου αναφέρει ότι «για μία ακόμη φορά καλούμε έστω και την υστάτη να αναθεωρήσουν τη στάση τους, να εγκαταλείψουν ανυπόστατες δικαιολογίες και να υιοθετήσουν το νομοσχέδιο το οποίο θα συμβάλει καταλυτικά τόσο στην στήριξη των επιχειρήσεων όσο και στην προστασία πολύτιμων θέσεων εργασίας».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.