Την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022, στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Βελγίου διεξήχθη η εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου του κεντρικού φιλόπτωχου ταμείου «Filoxenia». Στο νέο διοικητικό συμβούλιο προεδρεύει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας.

Τον ρόλο της αντιπροέδρου καθώς και τον συντονισμό αναλαμβάνει η κ. Μυρτώ Marichal. Γραμματέας εκλέγθηκε η κ. Αναΐς Βάθη και ταμείας η κ. Άσπα Λημνιού. Τα μέλη του φιλόπτωχου ταμείου, αποτελούν οι κυρίες : Δέσποινα Γάσπαρη, Τάνια Δήμου, Αικατερίνη Κουλούρη, Νεκταρία Μαργαρώνη και Γεωργία Τσακλάγκανου. Ο ρόλος του πνευματικού συμβούλου της « Filoxenia » asbl ανατέθηκε στον σεβαστό πατέρα Pawel Cecha .

Η Φιλοξενία, ακολουθώντας την ορθόδοξη χριστιανική παράδοση, επιθυμεί να πλησιάσει όσους έχουν ανάγκη και για το σκοπό αυτό απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους ενδιαφερόμενους να συμβάλουν στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Σε πνεύμα απόλυτης συνεργασίας και αλληλεγγύης με τις ενορίες και τα κέντρα βοήθειας στο Βέλγιο, τις Κάτω Χώρες και το Λουξεμβούργο, η «Φιλοξενία» θα ενεργήσει σύμφωνα με τους ακόλουθους 4 άξονες :
α) Φιλανθρωπική Διακονία: επισκέψεις και υποστήριξη σε ιδρύματα όπως σπίτια, φυλακές, ορφανοτροφεία, διανομή υλικών, τροφίμων, ρούχων κ.λπ.
β) Ποιμαντική της υγείας: Ποιμαντική φροντίδα των ασθενών σε ιδρύματα ή στο σπίτι.
γ) Οικολογία – Νεολαία – Εκπαίδευση: Ορθόδοξη οικολογία με περιβαλλοντική εκπαίδευση, προγράμματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ.λπ.
δ) Κοινωνία και πολιτισμός: Ενίσχυση των κοινωνικών δικτύων, ποιμαντικές και πολιτιστικές εκδρομές, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις κ.λπ

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.