Του Σεβ. Μητροπολίτη Ναϊρόμπι Μακάριου.

Μου φαίνεται σαν όνειρο! Απορώ και εξίσταμαι.

Μέσα σ’όλο το κλίμα της καταναγκαστικής καταδίκης και περιφρόνησης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, σε παγκόσμιο επίπεδο με νέες θεωρίες και ‘’δολώματα’’ για να μας απομακρύνουν από τις αγιοπατερικές μας αναντικατάστατες αλήθειες του Ευαγγελίου και της Ορθοδοξίας μας, πολύτιμοι θησαυροί για μας και στήριγμα, έρχονται ‘’ξένοι’’ άσχετοι με τη ζωή μας να μας δηλώσουν ότι πάει χανόμαστε, τα πάντα διαλύθηκαν κι’όλα έσβησαν και δεν τα ξαναβλέπουμε.

Ξεχνούν φυσικά οι κύριοι αυτοί ότι κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με το σχέδιο και τη συνέπεια που έχει ο Θεός για τον άνθρωπο.

Όσο κι’ αν προσπαθούν κι όσο κι’ αν νομίζουν ότι έχουν την ύλη σαν όπλο τους τόσο ξεγελιούνται και αποτυγχάνουν μπροστά στα μάτια των ανθρώπων που ζουν και μοχθούν για να σώσουν τον άνθρωπο.

Τα πνευματικά χαρίσματα και οι δωρεές Του Αγίου Πνεύματος είναι πανίσχυρα όπλα που χρησιμοποιούμε για να ενισχύσουμε τους εαυτούς μας και να νικήσουμε τα σατανικά σχέδια του πονηρού εχθρού μας. Είναι πολύ φυσικό οι εχθροί να αγωνιούν και να ελπίζουν.

Ιδού, λοιπόν, η απάντηση. Στο κέντρο της Αφρικανικής Ηπείρου, όπως ήδη τονίσαμε σε παλαιότερα σημειώματά μας, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κτίζει συνέχεια, παρά τους πειρασμούς και τα εμπόδια, φάρους και προπύργια της Ορθοδοξίας προς δόξαν Θεού.

Έτσι ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναϊρόμπης κ.Μακάριος, με τις ευχές και ευλογίες της Α.Θ.Μ. των Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου του Β’ έκανε στο παρεκκλήσιο της Πατριαρχικής Σχολής ‘’Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ο Γ’’, την τελετή ρασοφορίας 16 ιεροσπουδαστών από τις χώρες της Ανατολικής Αφρικής.

Αυτό φυσικά δίνει μια δυναμική απάντηση σ’όσους περιφρονούν και υποτιμούν τον ρόλο που διαδραματίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία στον χώρο της εξωτερικής ιεραποστολής.

Η Εκκλησία μας εδώ παρούσα σ’όλους τους αγώνες Της ακριβώς για να δώσει μηνύματα κοσμοσωτήρια όχι μόνο στον χώρο της Αφρικής αλλά και παγκόσμια.

Οι τόποι μας εδώ είναι προπύργια κατοικητήρια της χάριτος του Θεού όσες κι’ας είναι οι αδυναμίες μας και οι ατέλειές μας.

Το γεγονός ότι σήμερα αυτοί οι νέοι πήραν το πρώτο χάρισμα της μελλοντικής τους πορείας με την άφατον συγκατάβασιν και παρουσίαν του Θεού ενεργεί μ’ένα υπερβατικό και υπερφυσικό τρόπο ώστε να νικηθούν τα πάθη και οι αδυναμίες, οι διωγμοί και οι απειλές, για να γευθούν αυτοί οι νέοι στρατιώτες τα θαυμαστά και υπερένδοξά της Θείας Χάριτος για να στερεώνονται συνεχώς και να διαφυλάττουν, την γαλήνη και την ελπίδα στις τραυματισμένες και πονεμένες ψυχές.

Με τα πλούσια πνευματικά συστατικά που λαμβάνουν εδώ στους χώρους της Πατριαρχικής μας Σχολής οι νέοι αναγνώστες υψώνουν τα χέρια τους και λαμβάνουν από τον ουρανό το πολύτιμο δώρο της αγάπης και της θυσίας για τον διπλανό τους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.