Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Τελμησού κ. Ιώβ (Γαλλία – Ελβετία) και με τη συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Άσσου κ. Τιμοθέου (Κολομβία) και του Σεβ. Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου τελέστηκαν χθες, Κυριακή 17 Ιουλίου, ο όρθρος και το Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Νέων Πόρων Πιερίας. Στη Θ. Λειτουργία συμμετείχαν και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, καθώς και άλλοι κληρικοί, κυρίως παραθεριστές από την Ελλάδα, τη Ρουμανία και τη Σερβία.

Η Θ. Λειτουργία τελέστηκε σε τέσσερις γλώσσες: ελληνικά, σλαβονικά, σερβικά, ρουμανικά και ισπανικά, για τη λειτουργική διακονία του πολυπληθούς εκκλησιάσματος που προέρχεται από διάφορες χώρες.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Άσσου κ. Τιμόθεος.

Λόγω της αθρόας προσέλευσης των πιστών, η Ιερά Μητρόπολις έλαβε μέριμνα ώστε, κατά το διήμερο της πανηγύρεως, να τελεστούν πολλές ιερές ακολουθίες και Θ. Λειτουργίες, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να εξυπηρετηθούν οι εκκλησιαζόμενοι πιστοί.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.