Αν και η υιοθέτηση του νόμου για τις θρησκευτικές ελευθερίες στην Κίνα το 2018, δημιούργησε προσδοκίες στη χριστιανική κοινότητα, μια άλλη ανάγνωση των διατάξεων επιβάρυνε ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Κι αυτό γιατί βασικός στόχος των αρχών είναι πλέον οι νέοι Χριστιανοί, οι οποίοι για το κινεζικό κράτος δεν πρέπει να υφίστανται.

Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία η κινεζική κυβέρνηση μπορεί να ελέγξει τις θρησκευτικές ομάδες. Η θρησκευτική εκπαίδευση είναι πιο περιορισμένη και παρακολουθείται στενά, ενώ υπάρχει ρητή απαγόρευση σε θρησκευτικές ομάδες να διδάσκουν.

Συγκεκριμένα, οι νόμοι στοχεύουν στα παιδιά, καθώς απαγορεύεται η λειτουργία εκκλησιαστικών κατασκηνώσεων για παιδιά και νέους , αλλά και κατηχητικών, ενώ όσα παιδιά επιχειρήσουν να μοιραστούν την πίστη τους με τους φίλους τους στο σχολείο τιμωρούνται αυστηρά. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα έχουν απειληθεί Χριστιανοί, ότι αν δεν εγκαταλείψουν την πίστη προς τον Χριστό δεν θα πάρουν απολυτήριο από το σχολείο.
Επίσης οι νέοι νόμοι απαγορεύουν σε άτομα κάτω των 18 ετών να συμμετέχουν σε εκκλησιαστικές συναντήσεις και λειτουργίες. Μάλιστα, οι γονείς που θα πάρουν μαζί τους ανήλικα παιδιά σε λειτουργία κινδυνεύουν με πρόστιμα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.