Το Αγρίνιο τιμά την 11η Ιουνίου, επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό, και της παρελάσεως ακολούθησε συμβολική δεξίωση στο δημαρχείο της πόλης.

Παρόντες φυσικά ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και άλλοι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και των παρατάξεων, ο Μητροπολίτης Ιερόθεος , ο (Αιτωλοακαρνάνας) εκπρόσωπος της Κυβέρνησης- Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας- Αθανάσιος Μπαλέρμπας, ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και εκπρόσωποι φορέων και αρχών.

Αξιοσημείωτη υπήρξε η νέα τοποθέτηση του δημάρχου Αγρινίου για το ζήτημα της Μητρόπολης και της στασιμότητας που παρατηρείται αναφορικά με τη διχοτόμηση. Ο Γιώργου Παπαναστασίου άφησε εκ νέου αιχμές οι οποίες- σύμφωνα με πληροφορίες- απευθύνονται σε συγκεκριμένους κοινοβουλευτικούς κύκλους.

Ειδικότερα, ανέφερε ο δήμαρχος Αγρινίου:

«Για ένα θέμα που μας απασχολεί τον τελευταίο καιρό, αυτό της πρόθεσης της Εκκλησίας της Ελλάδος να προχωρήσει στη δημιουργία άλλης μιας μητρόπολης στην Αιτωλοακαρνανία με έδρα το Αγρίνιο, θέλω να πω ρητά και κατηγορηματικά: “κάποιοι να μην κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους”. Ας βγουν δημόσια να πούνε τι πιστεύουν, ξεκάθαρα. Όχι άλλα εδώ και αλλά εκεί… Να σας επισημάνω ότι προχθές που τέθηκε θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου, τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν ψήφισαν την πρόταση, είπαν ότι η εκκλησία είναι κατάλληλη να κρίνει. Αυτό λέμε και εμείς και αυτό πρέπει να πει και το επίσημο κράτος».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.