Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «ο σχεδιασμός του προγράμμτος θέτει σε προτεραιότητα την έννοια της δικαιοσύνης» εξηγώντας ότι «στο πρόγραμμα αυτό πρέπει να έχουν μερίδιο όλο οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

«Το πρόγραμμα αυτό πρέπει να είναι ένα πρόγραμμα αδιάβλητο. Οι διαδικασίες θα γίνονται ψηφιακά, τα έργα θα παρακολουθούνται από ειδική υπηρεσία» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός «το πρόγραμμα είναι πολιτική πρωτοβουλία εμπιστοσύνης προς τις εκλεγμένες τοπικές αρχές καθώς θα αναλάβουν την χάραξη των δράσεων με τρόπο που συμπληρώνει γόνιμα τις ευρύτερες περιφέρειες και ευθυγραμμίζεται με την εθνική στρατηγική».

Δίνοντας ένα παράδειγμα της έκτασης του σχεδίου ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο μεγαλύτερο έργο για το οποίο έχει υποβληθεί αίτηση και αφορά την κατασκευή του νότιου υδραγωγείου της Ρόδου και ένα από τα μικρότερα έργα την αναμόρφωσης ύδρευσης στο Πωγώνι.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό οι παρεμβάσεις μπορεί να φτάσουν μέχρι και τις 5.000 σημειώνοντας ότι οι τρεις λέξεις που χαρακτηρίζουν το «Αντώνης Τρίτσης» είναι «ευελιξία, προοπτική, καινοτομία» και οι στόχοι του είναι «αναπτυξη, περιβάλλον, κοινωνική συνοχή» με εργαλεία την «ψηφιακή σύγκλιση, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την κοινωνική συνοχή».

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός το πρόγραμμα δράσεων των 2,5 δισ. είναι «ένα σχέδιο με τις αρετές του πολιτικού από τον οποίο πήρε το όνομά του. Είναι τολμηρο και κοστολογημένο απλώνεται παντού συναρμόζοντας τις τοπικές ανάγκες στις εθνικές προβολές και έχει το βλέμμα για πολλές νέες θέσεις εργασίας παντού στην Ελλάδα αλλά και για μια καλύτερη ποιότητα ζωής».

Εξήγησε, δε, ότι η παρουσία του στην εκδήλωση είχε σκοπό παράλληλα να τιμήσει τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης «100 ημέρες από την πρώτη επίθεση της πανδημίας αλλά έχοντας πάρει ικανοποίηση ότι βγήκαμε νικητές από την πρωτη αυτή μάχη».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.