ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ: «Θα υπάρχει υποδομή για να έχεις την ταυτότητα σου και στο κινητό σου, μέσω μιας εφαρμογής, και άρα θα μπορείς κατά κάποιο τρόπο να κουβαλάς το κινητό σου αντί για την ταυτότητά σου».

Νέες ταυτότητες: Περιγράφοντας τις νέες ταυτότητες είπε πως θα είναι σαν πιστωτική κάρτα συν μία έγχρωμη φωτογραφία και θα έχουν πάνω τους κι έναν αριθμό, τον ενιαίο αριθμό που θα αντικαταστήσει ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και τον σημερινό αριθμό ταυτότητας.

«Αυτός ο αριθμός θα λαμβάνεται στη γέννηση και θα είναι για όλη τη ζωή» ξεκαθάρισε, εξηγώντας πως η πλαστική ταυτότητα θα έχει κι έναν αριθμό πιστοποιητικού αλλά αυτός θα είναι σαν «τσεκ» ούτως ώστε αν κάποιος την έχει χάσει να μπορεί να βγάλει καινούρια.

Αναφορικά με τον διαγωνισμό για την υλοποίηση των νέων ταυτοτήτων, ο κ. Πιερρακάκης είπε πως το υπουργείο κράτησε το ίδιο κόστος που προβλεπόταν επί ΣΥΡΙΖΑ αλλά πρόσθεσε διάφορες προβλέψεις, όπως την ψηφιακή υποδομή.

Στις νέες ταυτότητες που αναμένεται να αρχίσουν να διατίθενται από τα τέλη του 2021 αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, εξηγώντας πως θα υπάρχουν σε πλαστική μορφή, σαν πιστωτική κάρτα, αλλά και μέσω εφαρμογής στα κινητά, ώστε οι κάτοχοί τους να τις έχουν μαζί τους ανά πάσα στιγμή και να μπορούν να τις χρησιμοποιούν σε πολλές περιστάσεις.

Όπως είπε ο κ. Πιερρακάκης, η κυβέρνηση εκτιμά πως η υλοποίηση των νέων ταυτοτήτων θα γίνει στα τέλη του 2021 με αρχές 2022 και από τότε και μετά θα μπορούν να τις αποκτούν οι πολίτες.

«Σκοπεύουμε να προσθέσουμε υπηρεσίες υψηλής ασφάλειας, θα μπορείς ήδη να κάνεις πράγματα από το σπίτι σου, όπως την εξουσιοδότηση, την υπεύθυνη δήλωση, άλλα υπάρχουν κάποια πράγματα απαιτούν πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια για να τα κάνεις από το σπίτι σου.

Αυτά θα μπορείς να τα κάνεις με τη νέα ταυτότητα» τόνισε ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Οι νέες προκηρύξεις ΑΣΕΠ

Από την ερχόμενη Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, ξεκινά η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για την πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα, θα επιλεγούν εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα καλύψουν κενά στη Γενική Εκπαίδευση.

Το νέο προσωπικό θα προσληφθεί στη βάση δύο διαφορετικών προκηρύξεων: 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.