Νέες εικόνες ντροπής βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας από τον ναό-σύμβολο της Ορθοδοξίας, την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, προκαλώντας οργή και προσβάλλοντας για ακόμη μια φορά το θρησκευτικό αίσθημα των απανταχού Ορθοδόξων και του Ελληνισμού.

Το Μεγάλο Σάββατο 23 Απριλίου 2022, ο υπεύθυνος του Δήμου Κωνσταντινούπολης για την προστασία της ιστορικής κληρονομιάς της Πόλης Μαχίρ Πόλατ ανήρτησε εικόνες σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν ότι οι Τούρκοι έχουν μετατρέψει χώρους του ναού σε… παπουτσοθήκες!

Συγκεκριμένα στις εικόνες που κατέγραψε ο Τούρκος αξιωματούχος, φαίνονται παπούτσια να είναι χωμένα σε εσοχή της Αγιάς Σοφίας με τον ίδιο να γράφει: «Η κατάσταση έχει φτάσει σε σημείο που προσβάλει την αγιότητα και την ιστορική αξία της Αγίας Σοφίας.

Ζητώ από τα αρμόδια ιδρύματα να βάλουν τέλος σε αυτήν την ντροπή απέναντι στην ευαισθησία εκατομμυρίων των ανθρώπων που έχουν αφιερώσει την ψυχή τους στην Αγία Σοφία. Δεν το βλέπουν αυτό οι 154 κάμερες και οι 69 αστυνομικοί ασφαλείας και τουρισμού;»

Αυτές οι εικόνες έρχονται ως συνέχεια των φθορών που προκλήθηλκαν την Αυτοκρατορική Πύλη της Αγίας Σοφίας και βρέθηκαν στο φως της δημοσιότητας προκαλώντας σάλο εντός της Τουρκίας αλλά και αντιδράσεις στην Ελλάδα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.