Η Κινητή Ιατρική Μονάδα του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, ευγενής χορηγία της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, στοχεύοντας στην προαγωγή της υγείας στο παιδί και την οικογένεια και κατόπιν έκδοσης ειδικής άδειας εισόδου στις Σχολικές Μονάδες από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ως και όλων των σχετικών εγκρίσεων από την Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν.Χανίων, συνεχίζει τις οργανωμένες Ιατρικές επισκέψεις σε Σχολικές Μονάδες.

Συγκεκριμένα επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Κουντούρας, όπου υλοποιήθηκε πρωτοβάθμια Ιατρική εξέταση στους 70 μαθητές του, ως επίσης και το Δημοτικό Σχολείο Καντάνου, όπου υλοποιήθηκε πρωτοβάθμια Ιατρική εξέταση στους 40 μαθητές του. Σχολεία του Δήμου Καντάνου-Σελίνου.

Την Κινητή Ιατρική Μονάδα στελέχωσαν οι εθελοντές, ιδιώτες Ιατροί του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων: κ. Κακαβελάκη Μαρία, Οδοντίατρος και κ. Μουζουράκης Ευτύχιος, Ορθοπεδικός σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου.

Η ιατρική εξέταση από την Οδοντίατρο περιελάμβανε έλεγχο στοματικής υγιεινής καθώς και επίδειξη για τον σωστό τρόπο πλυσίματος των δοντιών, από δε τον Ορθοπεδικό έλεγχο της σπονδυλικής στήλης για πρόληψη παθήσεων όπως κύφωση και σκολίωση.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι το Αννουσάκειο προσέφερε στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτσες, για να δοθούν στους μαθητές, με κίνητρο την σωστή στοματική υγιεινή, ευγενής χορηγία και υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ιωάννη Σ. Λάτση».

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Αννουσάκειου, σημείωσε: «Κύριος στόχος της δράσης αυτής είναι η πραγματοποίηση πρωτοβάθμιας Ιατρικής εξέτασης και πρωτογενούς πρόληψης, η έγκαιρη διάγνωση παθήσεων της παιδικής ηλικίας, η ενημέρωση Παιδιών, Γονέων και Εκπαιδευτικών για την σημασία της πρόληψης, της προαγωγής προτύπων υγιούς διαβίωσης και γενικότερα η στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Πολλές οι ευχαριστίες μας στους εθελοντές Ιατρούς που στελέχωσαν και αυτές τις εξορμήσεις της Κινητής Ιατρικής Μονάδας του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου, πρωτίστως όμως προς τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντα Εφραίμ, καθώς η προσφορά της δικής του αγάπης δίδει ευκαιρίες πρόσβασης στην υγεία σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας, οι οποίοι ωφελούνται μέσω της Κινητής Ιατρικής Μονάδας.

Ευχαριστούμε, επίσης, το Κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννη Σ. Λάτση» δια την διαχρονική στήριξη του εις το έργο του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου ως και τις Μινωϊκές Γραμμές ΑΝΕ για την πολύτιμη αρωγή τους, κάλυψης των λειτουργικών αναγκών και εξόδων κίνησης της Μονάδας. Με έργα και πράξεις αγάπης και αλληλεγγύης, η Εκκλησία κρατά αναμμένο το κερί της ελπίδας και της ζωής», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.