Από την πρώτη ημέρα του τραγικού περιστατικού στο Κράιστσερτς, με τα δεκάδες θύματα, βρέθηκε κοντά στους πιστούς ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας, κ. Μύρων.

«Από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε το συμβάν πήρα την πρώτη πτήση και έφτασα εδώ. Έγιναν τρισάγια και προσευχές σε όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες για την ανάπαυση των ψυχών όλων των δολοφονηθέντων στο Κράιστσερτς» είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η κοινωνία της Νέας Ζηλανδίας δίνει μαθήματα συνύπαρξης και δεν καλλιεργεί καμία αντιπαλότητα μεταξύ των αλλόθρησκων. Το Κράιστσερτς είναι μία κοινότητα 400.000 ανθρώπων με 109 διαφορετικές εθνικότητες. Συνυπάρχουν αρμονικά γιατί υπάρχει σεβασμός και ανοχή στη διαφορετικότητα» τόνισε.

Τέλος, πρόσθεσε: «Είναι πολύ συγκινητική η αγάπη και η συμπαράσταση των κατοίκων της περιοχής προς τους συγγενείς των θυμάτων του μακελειού.

Τα ανθοπωλεία έχουν ξεπουλήσει και πλέον τα λουλούδια που αφήνουν οι άνθρωποι στο σημείο της επίθεσης προέρχονται από τους κήπους των ανθρώπων. Βρίσκονται όλοι από την ίδια πλευρά του ποταμού».

«Οι καρδιές τους έχουν γίνει πιο θερμές, έχουν έρθει πιο κοντά σαν άνθρωποι. Παίρνουμε μαθήματα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης» κατέληξε.

από ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ NEWS

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.