Μηνύματα στήριξης στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE για την εκδήλωση ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ από Ελλάδα και Ομογένεια.

Θα είμαι εκεί – Όλοι μαζί μπορούμε για τη Συρία, να βοηθήσουμε τους Χριστανούς που διώκονται : 1η Δεκεμβρίου Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Αλέξια Βαφειαδάκη και οικογένεια – Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

ΔΙΩΓΜΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Εκτιμάται ότι έως τη δεκαετία του 1920 οι χριστιανοί αποτελούσαν περίπου το 30% του πληθυσμού της Συρίας. Το 2015 εκτιμάται ότι αυτό το ποσοστό είναι 10% του πληθυσμού των 22 εκατομμυρίων.

Οι σουνίτες μουσουλμάνοι αποτελούν περίπου το 70%, ενώ το υπόλοιπο είναι Αλαουίτες, άλλα ισλαμικά δόγματα και άλλες θρησκείες.

Η μεγάλη πλειοψηφία των χριστιανών ανήκει σε Ανατολικές Εκκλησίες, εκ των οποίων μεγαλύτερη είναι η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία με περίπου 500.000 μέλη.

Υπάρχουν επίσης η Αρμενική Αποστολική Εκκλησία με 110-160 χιλ. μέλη και η Συριακή Ορθόδοξη Εκκλησία με περίπου 90 χιλιάδες.

Κατά την εκτίμηση ορθόδοξου ιερωμένου της Συρίας που αναπλήρωνε τον απαχθέντα Σύρο επίσκοπο Ιωάννη Ιμπραχήμ, οι χριστιανοί που έφυγαν από τη Συρία κατά τον εμφύλιο ανέρχονται σε περίπου 600.000 άτομα.

Ο δημοσιογραφικός όμιλος ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE με χαρά σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει για την 1η Δεκεμβρίου 2019 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου και ώρα 19:00 με θέμα ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.