Ανήμερα της μεγάλης Εορτής του Αγίου Γεωργίου, Κυριακή 23 Απριλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη.

«Η Κυριακή του Αντίπασχα σηματοδοτεί τον «εγκαινισμό» της Ανάστασης, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας στην αρχή του κηρύγματός του. Κάθε τέτοια μέρα ανταμώνουν οι άνθρωποι του Φωτός».

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος ανακάλεσε τη σκηνή της συνάντησης του Χριστού με τον λογικοκρατούμενο μαθητή Του, το Θωμά: «Οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να ψηλαφήσουμε το θαύμα, να το κατεβάσουμε στο επίπεδο της λογικής μας. Σκοπίμως παραβλέπουμε ότι υπάρχει ένας «άλλος κόσμος» που υπερβαίνει την παρατήρηση, τη λογική. Όσο και αν εξελιχθεί η επιστήμη, όσο και αν προαχθεί η τεχνολογία, θα υπάρχει πάντα ένας κόσμος απροσπέλαστος με τη λογική. Αυτός είναι ο κόσμος της πίστης που γεννά το θαύμα και ομορφαίνει τη ζωή μας».

Πριν τη Θεια Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τα εγκαίνια του νέου σύνθρονου που κοσμεί το Ιερό Βήμα.

Παρόντες στη Θεία Λειτουργία ήταν ο Υφυπουργός Μακεδονίας –Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Δήμαρχος του Δήμου Νεάπολης-Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης, ο βουλευτής κ. Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρδας, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος κόσμου που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό.

Ο Σεβασμιώτατος, στο τέλος, ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ναού πρωτοπρεσβύτερο π. Ελευθέριο Κουτσαφτάκη για την επιμελημένη διοργάνωση της Πανηγύρεως καθώς και το Δήμαρχο κ. Σ. Δανιηλίδη για την αγαστή συνεργασία και τη συμβολή του στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων «Αγιωργίτικα 2023».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.