Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ξηροκρήνης ιερούργησε την Κυριακή Β´ των Νηστειών,12 Μαρτίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, τόνισε ότι «η σημερινή Κυριακή αποτελεί τη συνέχεια της Κυριακής της Ορθοδοξίας. Την πρώτη Κυριακή των Νηστειών η Εκκλησία διαφύλαξε την αξιοπρέπεια του ανθρωπίνου προσώπου ως εικόνας του Θεού, ενώ τη Β´ Κυριακή των Νηστειών, διαφυλάσσεται ακέραιη η ορθόδοξη πίστη με τη διδασκαλία του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά για την «κατά χάριν» θέωση του ανθρώπου. Η επίτευξη της θέωσης αποτελεί τον ύψιστο προορισμό του ανθρώπου. Κατακλείοντας , ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή προετοιμάζει τον άνθρωπο για ένα κοπιαστικό αλλά όμορφο ταξίδι προορισμός του οποίου είναι η συνάντηση με τον Αναστάντα Χριστό».

Την ημέρα αυτή η τοπική Εκκλησία τίμησε τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης στο πρόσωπο του Προέδρου της κ. Γεωργίου Κωνσταντινίδη, για την παραχώρηση της έκτασης του Ιερού Ναού και του περιβάλλοντος χώρου στην Ιερά Μητρόπολη. Ο Επίσκοπος απένειμε την ανώτατη διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως, τον χρυσό Σταυρό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στον πρόεδρο της ΦΑΑΘ.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση για όλους τους Προέδρους της Φ.Α.Α.Θ., ενώ έγινε ιδιαίτερη μνεία για τον τελευταίο πρόεδρο, μακαριστό Λεωνίδα Παπαδόπουλο, επί της θητείας του οποίου άρχισαν και ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες παραχώρησης.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος απεκάλυψε αναθηματική πλάκα στην οποία αναδεικνύεται το γεγονός της παραχώρησης. Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος μαζί με τον κ. Κωνσταντινίδη, φύτεψαν συμβολικά στον προαύλιο χώρο του Ναού μια ελιά, σύμβολο ειρήνης, καταλλαγής και αγάπης.

Στη θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, καθώς και εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.