Η Πίστη ως κλειδί για τη θεραπεία

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων και Αγίου Εφραίμ στα Πεύκα.

Στο κήρυγμά του, ο Μητροπολίτης εστίασε στην ευαγγελική περικοπή του δαιμονισμένου παιδιού, αναλύοντας το θαύμα της θεραπείας του από τον Ιησού Χριστό.

Η συγκινητικό γεγονός εστιάζει στην παράκληση ενός απελπισμένου πατέρα, ο οποίος ζητά από τον Κύριο να θεραπεύσει το άρρωστο παιδί του. Ο Χριστός, αφού πρώτα ρωτά τον πατέρα εάν έχει πίστη, επιτελεί το θαύμα, αποδεικνύοντας τη δύναμή Του και χαρίζοντας ελπίδα στην ταλαιπωρημένη οικογένεια.

Ο Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας τόνισε ότι η πίστη αποτελεί το θεμέλιο λίθο της σχέσης μας με τον Θεό. Χωρίς πίστη, η αδυναμία μας γίνεται αδιέξοδο. Η πίστη, όμως, ανοίγει δρόμους, φέρνει φως στο σκοτάδι και μας συνδέει με τη θαυματουργή δύναμη του Θεού.

Είναι ο οφθαλμός με τον οποίο διακρίνουμε το θείο στη ζωή μας, η κινητήρια δύναμη που μας ωθεί να υπερβούμε τις δυσκολίες και να αγγίξουμε το θαύμα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.