Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Κορδελιό τελέστηκε ο Γ’Κατανυκτικός Εσπερινός την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβα.

Ομιλητής ήταν ο αιδεσιμολογιώτατος π. Γεώργιος Σχοινάς κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Ο π. Γεώργιος αναφέρθηκε εκτενώς στο βίωμα της μετανοίας που αποτελεί καρπό της Χάριτος του Θεού. Ο Θεός προσφέρει τα δάκρυα της μετανοίας ως βασική προϋπόθεση της αλλαγής της ζωής.

«Οι άγιοι ξεκινάνε με την προϋπόθεση ότι δεν είναι καθαροί. Είναι ακάθαρτοι. Έτσι, σκέφτονται και πλησιάζουν το Θεό με το αίτημα: να τους χαρίσει την κάθαρση, τη θέωση. Η κάθαρση επιτυγχάνεται με τη βαθμιαία και σταθερή πορεία της μετάνοιας. Οι άγιοι ακόμα και όταν έφταναν σε βαθιά γεράματα ζητούσαν από το Θεό να τους δώσει μετάνοια. Ο άνθρωπος που προσεγγίζει το Θεό ζει την τρομερή επίγνωση της αμαρτωλότητάς του. Συχνά η μετάνοιά μας αποτελεί μια αυτομαστιγωματική διαδικασία που ερείδεται στον εγωισμό και δεν έχει καμία σχέση με την αληθινή μετάνοια .«Ο μοναχισμός είναι το επάγγελμα της μετανοίας» όπως λέγει ο άγιος Σεραπίων». Αυτές ήταν κάποιες από τις σκέψεις πάνω στις οποίες ο π. Γεώργιος οικοδόμησε την ομιλία του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.