Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Κορδελιό ιερούργησε, την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. Στην Ενορία είθισται, τη δεύτερη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, να τιμάται ιδιαιτέρως το γεγονός της Μικρασιατικής καταστροφής και η μαρτυρική μορφή του αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στο Μυστήριο του Σταυρού. «Ο Σταυρός είναι η αλήθεια και η Ζωή Της Εκκλησίας. Η Αγία μας Εκκλησία θέλει να μας μυσταγωγήσει στο Μυστήριο του Σταυρού. Κατανοεί, ότι ο κόσμος λογικοκρατείται και δυσκολεύεται να προσεγγίσει το «σκάνδαλο» του Σταυρού. Ο Σταυρός του Κυρίου είναι η αιωνιότητα, αποτελεί τη φανέρωση της αγάπης του Θεού».

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των αδίκως πεσόντων και σφαγιασθέντων κατά την ημέρα του ξεριζωμού από τις πατρογονικές εστίες, από τη γη της Ιωνίας.

«Δεν υπάρχει Ρωμιοσύνη χωρίς Παρθενώνα, χωρίς Αγία Σοφία και Άγιον Όρος» τόνισε, ο Σεβασμιωτατος κατακλείοντας συγκινημένος το λόγο του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.