Νέα Υόρκη: Στις 11 το πρωί (ώρα ΗΠΑ) ο Άγιος Νικόλαος στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, θα υποδεχθεί και επισήμως τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Στην εκδήλωση, η οποία θα μεταδοθεί “ζωντανά”, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα ευλογήσει τον χώρο και θα συμμετέχει στην Ύψωση του Σταυρού στον μαρμάρινο τρούλο του.

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής και η οργάνωση “Φίλοι του Αγίου Νικολάου”, θα υποδεχθούν επισήμως τον κ. Βαρθολομαίο στον Ιερό Ναό, ανήμερα της συμπλήρωσης 30 ετών από την ενθρόνισή του ως Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινούπολης και Οικουμενικό Πατριάρχη.

Η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη θα αποτελέσει πνευματικό ορόσημο για τον Ναό, που θα τον οδηγήσει στο πλήρες άνοιγμα της εκκλησίας, που χτίστηκε από την αρχή, τον Απρίλιο του 2022.

Ο Άγιος Νικόλαος ήταν ο μόνος χώρος θρησκευτικής πλατείας που καταστράφηκε στις 11 Σεπτεμβρίου.

Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Σαντιάγκο Καλιατράβα και βρίσκεται στην κορυφή του Πάρκου Ελευθερίας.

Λίγο μετά τις επιθέσεις το 2001, οι αρχές της Νέας Υόρκης δεσμεύτηκαν να ανοικοδομήσουν τον ναό, αλλά οι προσπάθειές τους συνάντησαν σημαντικές καθυστερήσεις καθώς έπρεπε να διευθετηθούν πολλά ζητήματα πολιτικής φύσης, όπως είπε ο Μάικλ Ψαρρός, ο αντιπρόεδρος των “Φίλων του Αγίου Νικολάου”, μιας ΜΚΟ που ιδρύθηκε με στόχο την συγκέντρωση χρημάτων για την αποπεράτωση του ναού.

“Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται μόνο για τον ελληνορθόδοξο ναό, αλλά και για το Εθνικό Προσκύνημα”, είπε ο Μάικλ Ψαρρός.

Περισσότεροι από 20 αρχιτέκτονες κατέθεσαν τα σχέδιά τους προτού επιλεγεί εκείνο του διακεκριμένου Ισπανού αρχιτέκτονα Σαντιάγο Καλατράβα.

Το νέο κτίσμα είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από το προηγούμενο και διαθέτει ένα ειδικό κέντρο όπου πιστοί άλλων θρησκειών και δογμάτων θα μπορούν να προσεύχονται και να τιμούν τη μνήμη αγαπημένων τους προσώπων που χάθηκαν στα τρομοκρατικά χτυπήματα.

“Εκατομμύρια και εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται κάθε χρόνο το Σημείο Μηδέν (το σημείο όπου βρίσκονταν το Διεθνές Κέντρο Εμπορίου ή αλλιώς Δίδυμοι Πύργοι) και οι πόρτες μας στον Άγιο Νικόλαο θα είναι ανοιχτές. Αυτός θα είναι ο ορθόδοξος ναός με τους περισσότερους επισκέπτες στον κόσμο από μη ορθοδόξους, ακόμη και από ανθρώπους που δεν είναι χριστιανοί”, τόνισε.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.