ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΗΠΑ: Την περασμένη Κυριακή 14 Αυγούστου στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο ιερατικός προϊστάμενος του Αρχιεπισκοπικού Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος Νέας Υόρκης, π. Νικόλαος Καρλούτσος, ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την προϊσταμενία και πως θα τελέσει την τελευταία του Λειτουργία την Κυριακή 28 Αυγούστου.

Τον π. Νικόλαο Καρλούτσο διόρισε στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος τον Σεπτέμβριο του 2020.

Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι ο π. Νικόλαος θα επανέλθει στην πρότερη κοινότητά του, της Αγίας Τριάδος, στην πόλη Danbury (Ντάνμπερι) του Κονέκτικατ.

Όπως προκύπτει από σημείωμα που έστειλε η πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου του Καθεδρικού Ναού, Στέλλα Παντελίδη, ο νέος ιερατικός προϊστάμενος θα είναι ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Γκίλμπερτ, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Οκτωβρίου.

Στο σημείωμά της η κυρία Παντελίδη αναφέρει, ανάμεσα στα άλλα, ότι «ο π. Χρυσόστομος θα διαμένει στον τρίτο όροφο και δεν θα χρειάζεται αυτοκίνητο, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα εξοικονομούμε κάποια χρήματα γιατί δεν θα πληρώνουμε για καύσιμα, διόδια και συντήρηση. Θα συζητήσουμε για να του δώσουμε κάποια πιστωτική κάρτα για Ubers, ταξί, κ.λπ.».

Σε άλλο σημείο του σημειώματός της αναφέρει πως «με πληροφόρησαν ότι επειδή ο π. Γκίλμπερτ δεν είναι έγγαμος και δεν έχει οικογένεια, η Αρχιεπισκοπή θα διαχωρίσει τα δύο διαμερίσματα στα οποία έμενε ο π. Νικόλαος και θα δώσει το άλλο διαμέρισμα σε υπάλληλο της Αρχιεπισκοπής».

Ο «Ε.Κ.» μίλησε με τον επικεφαλής της κοινότητας Θεόδωρο Κλίνγκο (Theodore Klingos), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Καθεδρικού Ναού και πρόεδρο του 25ου Τμήματος της AHEPA στους Δελφούς που συνδέεται ιστορικά με τον Καθεδρικό Ναό.

«Ευχαριστούμε τον πατέρα για τις υπηρεσίες του στον Καθεδρικό Ναό για τα περίπου δύο χρόνια που ήταν μαζί μας», δήλωσε ο κ. Κλίνγκος, προσθέτοντας ότι «ήρθε σε μια πολύ δύσκολη εποχή – μια περίοδο προκλήσεων, στη δίνη μιας πανδημίας. Επρεπε να δουλέψει σκληρά για να γνωρίσει τους ανθρώπους» κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Ο κ. Κλίνγκος δήλωσε ότι «προσωπικά δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά ξέρω ότι οι συνάδελφοί μου και εγώ ευχόμαστε στον ίδιο και στην οικογένειά του καλή τύχη».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.