Η Ελλάδα απάντησε στην παράνομη NOTAM που εξέδωσε η τουρκική πλευρά.

Δυναμιτίζει το κλίμα η τουρκική πλευρά λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα καθώς εξέδωσε παράνομη NOTAM στο Αιγαίο, σύμφωνα με την αντιπολιτευτική εφημερίδα Αϊντινλίκ.

«Η Τουρκία εξέδωσε μια αξιοσημείωτη ΝΟΤΑΜ στο Αιγαίο, παρά τη συνεχιζόμενη “διαδικασία διαλόγου” με την Ελλάδα», όπως ανέφερε και η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Συγκεκριμένα στο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρονται τα εξής: «Ανησυχία στην Ελλάδα προκάλεσε η ΝΟΤΑΜ που χωρίζει στα δύο το Αιγαίο με κατεύθυνση ανατολή-δυτική. Στη NOTAM με αριθμό A8844/23 που εξέδωσε η Τουρκία, ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις ‘έρευνας-διάσωσης και προστασίας του περιβάλλοντος’ σε πέντε περιοχές που εκτείνονται από βορρά προς νότο στο Αιγαίο στο διάστημα μεταξύ 24 Νοεμβρίου και 19 Δεκεμβρίου».

Η ελληνική πλευρά απάντησε στην νέα τουρκική πρόκληση με ANTI-NOTAM.

Σύμφωνα με τη ΝΟΤΑΜ με αριθμό Α4245/23 που εκδόθηκε από την Ελλάδα, αναφέρεται ότι η εν λόγω περιοχή βρίσκεται εντός του FIR Αθηνών και ότι η αρμοδιότητα έκδοσης ΝΟΤΑΜ για αυτην ανήκει αποκλειστικά στο Κέντρο Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης στον Πειραιά.

Στο δημοσίευμα, καταγράφεται επίσης η απουσία παραβιάσεων στο Αιγαίο μετά τον Μάρτιο 2023 και σημειώνεται ότι «ωστόσο, η ελληνική πλευρά ανακοίνωσε ότι έχει αρχίσει να καταγράφει ‘παραβιάσεις΄ τις τελευταίες 3-4 συνεχόμενες ημέρες».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.