ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ : Ερωτηθείσα για το αν τα σχολεία θα λειτουργήσουν και την επόμενη χρονια με τον περιορισμό των 15 μαθητών ανά τμήμα η κυρία Κεραμέως απάντωσε «μακάρι να μην χρειαστεί κανένα μέτρο. Ακόμη δεν μπορούμε να προβλέψουμε πώς θα ανοίξουν τα σχολεία».

Όσον αφορά, τέλος, τα ολοήμερα σχολεία επανέλαβε ότι για την ώρα θα μείνουν κλειστά καθώς το βάρος έπεσε στην επαναλειτουργία των πρωϊνών τμημάτων.

Από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας και στο MEGA και στον ΣΚΑΪ, επιβεβαίωσε ότι είναι στο τραπέζι το σενάριο να ανοίξουν τα σχολεία πιο νωρίς για την επόμενη σχολική χρονιά.

Όσον αφορά την εφαρμογή των κανόνων προστασίας από τον κορωνοϊό η υφυπουργός Παιδείας σημείωσε ότι «τα παιδιά θα επαναλάβουν και θα εμπεδώσουν κανόνες όπως πώς να καθαρίζουν τα χέρια τους.

Προφανώς τα μικρότερα παιδιά έχουν μάθει να λειτουργούν ως ομάδα. Οι ειδικοί επιστήμονες μας επισήμαναν την έννοια της ομάδας που δεν συγχρωτίζεται με άλλες ομάδες.

Γι’ αυτό είναι σημαντικός ο ρόλος του δασκάλου. Στα μεγαλύτερα παιδιά η τήρηση των κανόνων υγεινής τηρείται μέσα στο σχολείο».

Από τα έως τώρα δεδομένα, «στα Γυμνάσια πάνω από 65% σε όλη την Ελλάδα» των μαθητών έχει επιστρέψει στα θρανία και «λίγο κάτω από 50%» στις τάξεις της Α΄ και Β΄ Λυκείου, σύμφωνα με την Υφυπουργό Παιδείας.

«Έστω και λίγα παιδιά να πάνε στο σχολείο για λύσουν απορία που δεν μπορούσαν λόγω τηλεκπαίδευσης είναι θέμα ισότητας ευκαιριών» εξήγησε η κ. Ζαχαράκη και προσδιόρισε την εκκίνηση του νέου σχολικού έτους στις αρχές του Σεπτέμβρη.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2020

Οι Πανελλήνιες 2020 θα διεξαχθούν υπό πολύ διαφορετικές συνθήκες, όπως προκύπτει από την ΚΥΑ που συνυπέγραψαν οι υπουργοί Παιδείας και Υγείας.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους επιτηρητές (προαιρετική για τους υποψηφίους), αποστάσεις 1,5 μέτρου και φυσικό αερισμό καθώς δεν θα επιτρέπονται -όπως άλλες χρονιές- οι ανεμιστήρες.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.