Μπορεί το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν να παραμένει καθηλωμένο στα 55 χιλιόμετρα έξω από την Αττάλεια, εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας, η Τουρκία όμως εμμένει στη ρητορική των προκλήσεων.

Μετά την αμφισβήτηση της κυριαρχίας του Αιγαίου και τις έμμεσες απειλές για ένα νέο 1922, τη σκυτάλη πήρε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κόντρα στη θέση της διεθνούς κοινότητας, χαιρέτισε ξανά τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

«Ανοίγοντας ξανά την Αγία Σοφία ως χώρο λατρείας, προστατεύσαμε την κληρονομιά της κατάκτησης και του νικηφόρου διοικητή της, Μωάμεθ του Πορθητή» είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας σύμφωνα με το ertnews.gr.

Η Αθήνα δεν πρόκειται να πέσει στην τουρκική παγίδα της προσχεδιασμένης όξυνσης της έντασης, διεμήνυσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, υπογραμμίζοντας όταν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ισχυρότερες από ποτέ.

«Mε απόλυτη νηφαλιότητα και ψυχραιμία παρακολουθούμε τις εξελίξεις με ιδιαίτερη προσοχή και παραμένουμε σε διαρκή εγρήγορση. O φόβος είναι άγνωστη έννοια στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας» σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας στην Real News.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.