Εάν πήγαινα στην εκκλησία να μεταλάβω μετά θα γυρνούσα στο σπίτι μου και θα ήμουν με μάσκα για δέκα ημέρες»,τόνισε o καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο καθηγητής μιλώντας στο Thesstoday.gr και αναφερόμενος στους λόγους που θα προέβαινε σε μια τέτοια κίνηση, σημείωσε:

« Εάν ένιωθα τόσο την ανάγκη της πίστης και ήθελα να κοινωνήσω θα προσπαθούσα μετά από αυτό να προφυλάξω τους γύρω μου από μια τέτοια δικιά μου επιλογή η οποία είναι σεβαστή, αλλά χωρίς να επηρεάσω τα αγαπημένα μου πρόσωπα».

Και πρόσθεσε: “είμαστε ελεύθεροι να επιλέγουμε τι θα κάνουμε, χωρίς όμως να κινδυνεύουν οι υπόλοιποι εξαιτίας μας”.

Ο κ. Σαρηγιάννης πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, εξήγησε πως «στη θεία μετάληψη έρχονται όλοι σε επαφή με το ίδιο κουτάλι και έτσι είναι πολύ εύκολη η πιθανότητα να κολλήσει κάποιος εάν υπάρχει φορέας» .

Μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπάνω λέγοντας πως «το να φιλάνε οι άνθρωποι με κατεβασμένη μάσκα την ίδια εικόνα δεδομένου ότι η επιφάνεια είναι μεγαλύτερη, είναι λιγότερο επικίνδυνο από το να παίρνουν όλοι από το ίδιο κουτάλι την θεία κοινωνία και δεν τίθεται κανένα θέμα συζήτησης προς αυτό».

Κλείνοντας το θέμα της θείας κοινωνίας ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, μας έκανε τη χάρη να παραδεχθεί πως «με το αλκοολικό διάλυμα (κρασί) ναι μεν μειώνεται η άμεση δραστικότητα του ιού χωρίς όμως να αναφέρεται κάπου πως δεν μπορεί να μεταδοθεί».

Και το σημαντικότερο: προέτρεψε όσους σκέφτονται να πάνε να κοινωνήσουν αυτές τις μέρες να μην το κάνουν γιατί, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «στην φάση αυτή που βρισκόμαστε τώρα εάν μπορεί να αποφευχθεί κάτι τέτοιο (θεία κοινωνία), καλό θα ήταν να γίνει».

Μας δροσίσατε κ. Καθηγητά! Ευχαριστούμε! Αλλά σας παρακαλούμε να μείνετε στα του οίκου σας!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Δημοσθένη δεν σε αποκαλώ Κύριο γιατί δεν είσαι και εάν έχεις πτυχίο στα μάτια του Θεού δεν μετράει , αυτά που γράφεις για την Θεία μετάληψη όταν θα αφήσεις την επίγεια ζωή σου θα κριθείς που αναφέρεις την Θεία μετάληψη ώς Αλκοολούχο διάλυμα σε λυπάμαι είσαι ΑΘΕΟΣ.

ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Αλλά δεν είμαι ιερέας