Την Αγία Σοφία θυμήθηκε, πάλι ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι η μετατροπή της σε τζαμί ήταν ένα όνειρο γενεών, όπως αρμόζει στον πορθητή Μωμάμεθ.

Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε εκδήλωση, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει την Αγία Σοφία και το γεγονός ότι πριν 2 χρόνια μετατράπηκε από Μουσείο σε τζαμί για να δείξει πως δεν διστάζει να τα “βάλει” με όποιον απειλεί τα συμφέροντα της Τουρκίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ακόμη και το γεγονός ότι ανοίξαμε την Αγία Σοφία ως τζαμί, που ήταν μόνο όνειρο για γενιές, σύμφωνα με την κληρονομιά του Μωάμεθ του Πορθητή, είναι μια μεγάλη πρόκληση ενάντια στην παγκόσμια κηδεμονία».

Είναι γνωστό ότι η Αγία Σοφία από το 1985 έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και για να δείξει ο Τούρκος πρόεδρος την αποφασιστικότητα του και το γεγονός ότι τίποτα δεν τον σταματά, συμπλήρωσε: «Αυτός που προχωράει με τον έρωτα στην πλάτη του μπορεί να κουβαλήσει όλο τον κόσμο. Αυτός όμως που προχωράει δίχως τον έρωτα, αντί για το σώμα, κουβαλάει ένα πτώμα.Εμείς σε αυτά τα 20 χρόνια προχωρήσαμε με τον έρωτα».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.